Battle Beast-Nooran uusi aluevaltaus: Nyt lauletaan SuomiLOVEa kovaa ja korkealta!

MUSIIKKI Bilemetallista tuttu tamperelainen Noora Louhimo nähdään seuravaksi suositun televisio-ohjelman bändissä.

Tamperelaisen hevilaulajan uusi aluevaltaus. Noora Louhimon ääntä kuullaan SuomiLOVE-bändissä seuraavalla tuotantokaudella. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelainen hevilaulaja Noora Louhimo sai alkuvuonna hieman yllättävän yhteydenoton. Soittaja oli SuomiLOVE-ohjelman tuolloinen tuottaja.

– Hän kertoi, että tuotantoa aletaan tehdä seuraavaksi Tampereella ja oli sitä mieltä, että haluaisi minut mukaan kolmanneksi laulajaksi Osmo Ikosen ja Johanna Iivanaisen kaveriksi, Louhimo muistelee.

Sitten Louhimo teki tuotantoyhtiölle videon, jossa esitteli lauluosaamistaan ja kertoi itsestään. Sen jälkeen tuli kutsu koelauluihin ja koekuvauksiin Helsinkiin.

Sitten tuli 6. elokuuta, jolloin yhtye valmistautui keikkaan Berliinissä. Tunti ennen esiintymistä Louhimo sai jälleen puhelun Ako Kiiskeltä.

– Ako sanoi että jos haluat, paikka on sinun. Siitä oli hieno meininki lähteä lavalle.

Haastattelupäivänä on menossa SuomiLOVE-ohjelman kymmenes kuvauspäivä. Louhimo on ollut erittäin innoissaan yhteistyöstä tuotantoryhmän kanssa.

– Bändi on niin täynnä kovia ammattilaisia, että mahtaavahan tämä on. Vaikka olen viime vuosina tullut hevin parista tutuksi, olen halunnut laulaa ja myös laulanut paljon muunlaistakin musiikkia, Louhimo kertoo.

Biisejä harjoitellaan ja muokataan tarvittaessa hyvinkin nopealla varoitusajalla. Louhimo kertoo, että myös prima vista -osaamisesta on ollut apua. Suomennettuna tuo tarkoittaa sitä, että muusikko laulaa tai soittaa suoraan nuotista kappaleen, jota ei ole kuullut aiemmin.

– Ennen kuvausten aloittamista meillä oli kolmen päivän bänditreenit. Niistä oli paljon apua, niiden aikana muun muassa harjoiteltiin tuotantokauden niin sanotut avainbiisit kuosiin.

Noora Louhimo sanoo pitävänsä ennen kaikkea itsensä haastamisesta. Laulajalle tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että työkalupakista löytyy osaamista hyvin monenlaiseen tekemiseen. Siitä on ollut apua televisio-ohjelmaa tehdessä.

– Kun lähtee pois mukavuusalueeltaan, se kehittää ihan kaikkea. Battle Beast on itselleni se tärkein juttu. Odotan innolla ensi vuonna, jolloin meiltä tulee uusi levy ja iso kiertuekin on jälleen luvassa, Louhimo innostuu.

Noora Louhimo

29-vuotias tamperelainen muusikko ja laulaja, syntynyt Raumalla.

On mukana SuomiLOVE-ohjelman viidennellä tuotantokaudella. Louhimo laulaa ohjelman studiobändissä yhdessä Osmo Ikosen ja Johanna Iivanaisen kanssa.

On tähän asti parhaiten tuttu suurelle yleisölle Battle Beast -yhtyeestä, jolla on fanikantaa myös Suomen rajojen ulkopuolella. Yhtyeen edellinen levy nousi listaykköseksi.

Louhimon tavoitteena on aina ollut laulaa kaikenlaista musiikkia – tulevaisuudessa laulajaa kiinnostaisi olla mukana musikaalissa.

Louhimon päätoimiseen yhtyeeseen voit tutustua osoitteesta www.battlebeast.fi

Louhimon löytää Instagramista tunnuksella NooraLouhimoOfficial.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.