Juice-elokuvan virallinen trailer on julkaistu, katso video

Juice Leskisenä nähdään suosittu Riku Nieminen. Anna Salmisalo

Pekka Ruissalo

Joulupäivänä ensi-iltaan tulevan Juice-elokuvan virallinen trailer on nyt julkaistu.

– Joulu on kohta ovella ja Juice-elokuva tulee silloin koko kansan nähtäväksi. Uunituore trailer ja kolmen julisteen julistesarja lievittävät juhlakauden odotusta. Halusimme korostaa Juicen monipuolisuutta julkaisemalla julisteesta kolme eri versiota, tuottaja Marko Talli kommentoi.

Juice Leskinen valittiin juuri vuonna 2019 avautuvan Musiikkimuseo Famen kunniagalleriaan. Suomirockin legenda on ollut lukuisien suomalaisten biisintekijöiden ja esittäjien esikuva.

– Juice on ollut mulle merkittävä esikuva sanankäyttäjänä ja lyriikan tiennäyttäjänä. Harvalla on ollut yhtä iso vaikutus suomenkieliseen laululyriikkaan. Juicen terävä huumorintaju oli omaa luokkaansa. Juice ei kumarrellut auktoriteetteja ja vittuili sujuvasti kaikkiin ilmansuuntiin, mutta se oli pääpiirteittäin hyväntahtoista. Paha äijä ja nimenomaan bad meaning good, kommentoi laulaja-lauluntekijä Paleface

Juicen pääroolissa nähdään Riku Nieminen (21 tapaa pilata avioliitto, Putous, Roba, 1001 Rikua, Heikoin lenkki, Totuuden torvet ja Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!) ja naispääosaa esittää Iida-Maria Heinonen (Hölmö nuori sydän). Nuorempaa Juhani ”Juice” Leskistä elokuvassa näyttelee 11-vuotias kuopiolainen Silmu Ståhlberg (Risto Räppääjä ja pullistelija). Juicen legendaarisessa 70-luvun Coitus Int -yhtyeessä vaikuttaneen Mikko Alatalon roolin tekee Antti Tuomas Heikkinen (Hevi reissu) ja Harri Rinteen puolestaan Pekka Strang (Tom of Finland).

Elokuva suomirockin esi-isä Juice Leskisestä perustuu vapaasti Antti Heikkisen kirjoittamaan Juice-elämäkertaan Risainen elämä ja sen ohjaa Jussi- ja Cannes-palkittu Teppo Airaksinen (mm. Kulman pojat, Napapiirin sankarit 2, Katto) sekä tuottaa Marko Talli. Elokuvan on käsikirjoittanut Antti Heikki Pesonen Levittäjänä toimii SF Studios.