Kansan rakastama SuomiLOVE tuli Tampereelle

TUOTANTO Parhaimmillaan miljoonayleisön keräännyttä suosikkisarjaa tehdään lokakuun loppuun asti Mediapoliksessa. Näin paljon se seutukunnalle merkitsee ja tuo.

Suurtuotanto jatkaa Tampereella vielä pitkään. SuomiLOVE-ohjelman tuottaja Taija Marjamäki on ollut erittäin tyytyväinen ohjelman tuotantoon Tampereella. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Mitä tarkoittaa käytännössä, kun 826 000 katsojan seuraaman ohjelman tuotanto saapuu Tampereen Mediapolikseen? Ainakin sen, että kymmenet täkäläiset alan osaajat työllistyvät ja myös talousvaikutukset ovat merkittäviä: tuotanto tuo alueelle satoja tuhansia euroja.

Kyseessä on siis Warner Bros. International Television Production Finland Oy:n lippulaiva SuomiLOVE, jonka viidettä tuotantokautta tehdään lokakuun loppuun asti Tampereella. Aiemmin ohjelmaa on tehty Helsingissä. Ohjelman tuottaja Taija Marjamäki kertoo, että Tampereelle tultiin siksi, että ohjelmaa haluttiin jatkossa tehdä isommissa puitteissa. Yhteinen sävel löytyi ja sopimuksesta uutisoitiin huhtikuussa 2018.

– Halusimme näyttävämpiä lavasteita ja suuremman studiotilan, ja sellaiset löytyvät Tampereelta, Marjamäki sanoo.

Yhtenä tahona mukana on ollut Business Tampere, jonka liiketoiminnan kehitysjohtaja Ilkka Rahkonen pitää yhteistyötä ”ihan supertärkeänä asiana”. Kyseessä on Rahkosen mukaan ensimmäinen tuotanto, joka saatiin Tampereelle alkuvuodesta räätälöidyn tuotantokannustimen avulla.

Kannustimen kautta audiovisuaalinen tuotanto voi saada takaisin osan kuluista, jotka se on käyttänyt palkkoihin ja palveluostoihin Tampereen seudulla. Tuotannolle voidaan palauttaa 10-15 prosenttia kustannuksista.

– Olemme olleet tähän tietysti todella tyytyväisiä.

SuomiLOVE on kaiken muun kiinnostavan lisäksi suomalainen ohjelmaformaatti. Taija Marjamäki kertoo, että formaatti on toteutettu jo ainakin Sveitsissä, ja tuotantoyhtiö toivoo että sapluuna saataisiin markkinoitua mahdollisimman laajalle.

– Vaikka tässä on paljon artisteja, artisti ei kuitenkaan ole pääosassa.

SuomiLOVE

Warner Bros. International Television Production Finlandin kehittämä musiikkiviihdeohjelma.

Ohjelman keskipisteessä ovat ihmisten tarinat, joita tunnetut artistit tukevat aiheeseen sopivilla lauluilla.

Mukana on myös Suomen parhaista muusikoista koostuva yhtye – esimerkiksi Osmo Ikonen on kerännyt paljon kiitosta ja huomiota.

Ohjelmasarja on saanut neljästi vuoden parhaan viihde- ja musiikkiviihdeohjelman Kultaisen Venlan.

Edellisen tuotantokauden jaksoilla oli keskimäärin 826 000 katsojaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.