Tiina Elovaara purkaisi Veikkauksen monopolin – "Rahapelit suoraan valtion budjettiin"

Tamperelainen kansanedustaja Tiina Elovaara (sin.) lähtisi purkamaan Veikkauksen monopoliasemaa sekä myös uudistamaan valtionyhtiön toimintaa rajulla kädellä.

Elovaara esittää Veikkauksen toimintaan kolmea radikaalia muutosta.

– Siirretään rahapelituotot korvamerkinnän sijaan suoraan valtion budjettiin. Se katkaisisi erilaisten etujärjestöjen riippuvuuden tuotoista ja vähentäisi eturistiriitoja, lobbausta ja jääviysongelmia. Valtio voisi sitten budjetissaan tukea haluamiaan tahoja, kuten pitkälti Ruotsissa on tapahtunut.

– Jatketaan rahapelituottojen käyttämistä niin sanottuihin hyviin tarkoituksiin, mutta katkaistaan yhteys tuottojen ja tuettavien välillä. Kehitysyhteistyö maksoi valtiolle 935 miljoonaa euroa v. 2017 ja rahapelituotot olivat 1 021,3 miljoonaa. Nämä Rahat voisi ohjata kehitysyhteistyöhön, Elovaara ehdottaa.

Lisäksi kansanedustaja ehdottaa lisenssijärjestelmään siirtymistä.

– Tässä voisi paremmin vaatia, että lisenssin haltijat myös noudattavat lisenssin ehtoja. Nyt Veikkaus valtionyhtiönä saa toistuvasti erilaisia huomautuksia ja uhkasakkoja, joita ei kuitenkaan laiteta aina täytäntöön, Elovaara toteaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut