Finnparkin kehittämä pysäköintisovellus on nyt kovassa vedossa – Moovy tulee käyttöön myös Pirkkalan lentokentällä

PYSÄKÖINTI Moovy on käytössä Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja pian muuallakin.

Mielessä käy epäilys. Hoksaakohan kännykkään ladattu Moovy-pysäköintisovellus, että Ratinan kauppakeskuksen parkkihallissa on kahden tunnin ilmainen pysäköinti? Vai laskuttaako se vahingossa ilmaisistakin tunneista?

Epäilys osoittautuu turhaksi. Moovy näyttää heti hallin ovilla, että kaksi tuntia maksaa nolla euroa. Poistuessa sovellus hymyilee, eikä tililtä lähde penniäkään.

Moovy on Finnparkin kehittämä pysäköintipalvelu, jonka käyttö lisääntyy kovaa vauhtia. Suosio perustuu siihen, että Moovyllä voi maksaa pysäköinnin sekä kadun varressa että lähes kaikissa Tampereen parkkihalleissa.

Moovy lanseerattiin Tampereella keväällä.

– Tapahtumia on nyt vajaat 60 000 kappaletta kuussa, ja uusia käyttäjiä tulee viikossa satoja. Se on paljon, kun ottaa huomioon, että Moovy otettiin käyttöön alle puoli vuotta sitten, Finnparkin operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi kertoo.

Moovy tuli hiljattain käyttöön myös Jyväskylässä ja Kuopiossa, ja laajentumisesta käydään neuvotteluita muissakin kaupungeissa, muun muassa Helsingissä. Helsingissä Moovyn käyttöönoton on julkistanut ensimmäisenä Tripla-kaupunkikeskus.

– Kysyntää on. Neuvotteluita käydään siihen tahtiin kuin vain ehdimme.

Moovy tulee käyttöön myös Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Järjestelmän asennustyöt on jo tehty.

– Siellä täytyy hioa vielä tietoliikenteeseen liittyviä turvallisuusratkaisuja yhdessä Finavian kanssa. Uskon, että Moovy saadaan käyttöön lentokentällä vielä tämän vuoden puolella, Koivuniemi toteaa.

Finnparkia kiinnostaa laajentaa Moovy-palvelua myös muille maakunnallisille lentokentille.

Sovellus on kehitetty tamperelaisvoimin. Suunnittelusta on vastannut tamperelainen Vincit. Projektissa ovat olleet mukana myös Mediasignal ja VTT.

– Jälki on todella laadukasta. Olen saanut huomata, että Tampereella on maailmanluokan osaamista. Moovy on ollut meille iso investointi, mutta uskon vakaasti, että sijoitus maksaa vielä itsensä takaisin. Merkit näyttävät positiivisilta jo nyt.

Koivuniemi on saanut asiakkailta jopa sellaista palautetta, että Moovy toimii liiankin kätevästi.

– Kun pysäköintihallin puomi nousee automaattisesti ilman, että mitään tarvitsee tehdä, niin mieleen saattaa tulla ajatus, että menikö kaikki varmasti oikein. Tätä varten kaikki tapahtumat kirjautuvat järjestelmään, ja niitä voi tarkastella sieltä. 

EDIT 5.11.2018: Lisätty faktalaatikkoon, että Moovy on Tampereella ainoa toimija, jonka sovelluksella voi maksaa pysäköinnin sekä kadun varressa että useimmissa parkkitaloissa. Suomessa vastaavaa palvelua tarjoaa ainakin EasyPark, jonka sovellusta voi käyttää AutoPay-halleissa.

Moovy

Tampereellaon tällä hetkellä neljä toimijaa, joiden sovelluksilla voi maksaa pysäköinnin kännykällä. Moovy on niistä ainoa, jolla voi maksaa pysäköintimaksun Tampereella sekä kadun varressa että parkkihallissa.

Moovy on käytössä lähes kaikissa Tampereen pysäköintihalleissa. Keskustassa järjestelmän ulkopuolella on vain Stockmannin pysäköintilaitos.

Moovyn palvelumaksu on 49 senttiä per pysäköinti. Maksua peritään kuukaudessa enintään 4,95 euroa.

Moovyn on kehittänyt Tampereen kaupungin omistama pysäköintiyhtiö Finnpark.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut