Nokian Renkaat jäi kiinni testivilpistä – tämän takia kuluttajat jäävät ilman hyvitystä

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

Aapo Siippainen

Rengastestien manipuloinnista kiinni jääneen Nokian Renkaiden ei tarvitse maksaa hyvitystä kuluttajille. Kuluttajariitalautakunta teki asiasta linjauksen, koska renkaita ostaneiden kuluttajien mukaan Nokian Renkaat oli toimittanut autolehtien rengastesteihin parempia renkaita kuin mitä kuluttajille todellisuudessa myytiin. Kuluttajat olivat vedonneet asiassa Kauppalehdenkeväällä 2016 tekemään paljastukseen.

Kuluttajariitalautakunnan mukaan kuluttajat eivät ole kuitenkaan pystyneet osoittamaan riittävän hyvin, että manipuloidut rengastestit olisivat vaikuttaneet ostopäätökseen. Lisäksi ostetut renkaat olivat virheettömiä.

Vaikka Kuluttajariitalautakunta ei suosittele hyvitysten maksamista, pitää se testitulosten manipulointia erittäin moitittavana.

– Kuluttaja tekee arvionsa renkaiden ominaisuuksista ja vertaa tuotteita toisiinsa etenkin testitulosten perusteella. Moitittavuutta lisää se, että renkaat ovat merkittävästi liikenneturvallisuuteen vaikuttava seikka, Kuluttajariitalautakunta totesi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nokian Renkaiden testivilppikohu jatkuu – MTV: Keskusrikospoliisi aloittaa nyt tutkinnan
    18.5.2017 16:19
  2. Nokian Renkaat: Ei hyvityksiä asiakkaille – näin yhtiö selittää testikohua
    29.2.2016 16:07

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut