Perussuomalaiset Nuoret haluaa Tampereen kaupungin julistavan joulurauhan – "Joulun sensurointi on ollut viime vuosina huolestuttava trendi"

Pirkanmaan Perussuomalaiset Nuoret on huolissaan jouluperinteiden katoamisesta. Arkisto / Lotta Åberg

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan Perussuomalaiset Nuoret haluaa että Tampereen kaupunki julistaa jatkossakin joulurauhan.

– Euroopassa joulun sensurointi on ollut viime vuosina huolestuttava trendi. Joulutoreja on nimetty uudestaan talviteemalla, rajoitettu tai peruttu. Joulusta halutaan tehdä mahdollisimman neutraali. Siksi olisikin suotavaa, että Tampere osoittaisi vahvuutta jatkamalla perinteistä, kristillistä joulua. Kristillinen joulu on osa kulttuuriamme ja nyt jos milloinkaan on aika pitää siitä kiinni, järjestö perustelee tiedotteessaan.

– Perinteet tekevät meistä uniikin kansan eikä niistä pidä luopua. Toivon koko sydämestäni, että jo ensi vuonna tämä vuosikymmeniä jatkunut perinne palautetaan ja tämä olisi vain valitettava poikkeus. Vai lähteekö seuraavaksi meidän joulutori?, kyselee Pirkanmaan Perussuomalaisten nuorten toiminnanjohtaja Auri Siika-aho

Kaupunkion perustellut päätöstä yleisön jatkuvalla vähenemisellä, mutta järjestö ei ole löytänyt arviota yleisön määrästä yhtenäkään vuonna.

– Ja jos yleisö on vuosi vuodelta vähentynyt, onko syy yleisön vai markkinoinnin? Nopealla gallupilla saa nopeasti käsityksen siitä, että suhteellisen moni ei ole ollut edes tietoinen Tampereen joulurauhan julistuksesta.

– Tampereen kaupunki saa katsoa peiliin nyt. Ei kukaan voi olettaa, että käytännössä olemattomalla markkinoinnilla saadaan satapäinen yleisö paikalle. Parhaimmillaan tapahtuma olisi koskettava koko perheen jokavuotinen perinne. Tehdään siitä sellainen, toteaa Pirkanmaan PS-Nuorten hallituksen jäsen Iisak Selin

Uutista päivitetty 5.11.2018 kello 8.48: Täsmennetty tietoa, kenen tahon näkemys on yleisön väheneminen tapahtumassa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Joulusesonki lähestyy – Posti lupaa toimittaa paketit kotiin myös sunnuntaisin
    3.9.2018 14:36
  2. Tiukat turvatoimet joulurauhan julistuksessa myös tänä vuonna – "Liikenne tullaan estämään"
    22.12.2017 6:15
  3. Tampere saa taas joulurauhan liki kaksi vuorokautta Turkua aiemmin
    18.12.2017 11:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut