Yllätyskäänne: Tampere ei jääkään ilman joulurauhaa – Uusi järjestäjä löytyi pikavauhtia

Joulurauha julistetaan nyt Aleksanterin kirkolla.

Petteri Mäkinen

Tampereen ei jääkään ilman joulurauhaa, vaikka Tampereen kaupunki päätti tänään luopua vuodesta 1945 jatkuneesta perinteestä.

Jatkossa joulurauhan julistamisesta huolehtii Tampereen evankelisluterilaiset seurakunnat.

Tampereen kaupunginhallitus päätti tänään luopua joulurauhanjulistuksesta vedoten osallistujien vähäisyyteen ja raitiotietyömaan aiheuttamaan haittaan Keskustorilla.

Tampereen seurakunnat haluaa varjella perinnettä ja kutsuu kaikki kaupunkilaiset yhteiseen joulurauhanjulistukseen Aleksanterin kirkon kirkkopuistoon jouluaattona maanantaina 24.12. kello 12. Tapahtuma järjestetään tietoisesti puistossa eikä kirkossa, sanoo tuomiorovasti Olli Hallikainen.

– Joulurauha julistetaan kaikille kaupunkilaisille riippumatta uskonnosta tai maailmankatsomuksesta. Kirkkopuistoon on kaikkien turvallista tulla. Joulun sanoma rauhasta, rakkaudesta ja armosta on aina ajankohtainen.

Joulurauhan julistus aloittaa Kirkkopuiston joulun, joka järjestetään nyt aivan ensimmäistä kertaa.

Aleksanterin kirkossa vapaaehtoiset ja työntekijät ovat jo useampana vuonna järjestäneet pienimuotoisen puurohetken jouluaattona. Tänä vuonna tilaisuutta halutaan vahvistaa.

– Joulu on yhdessäolon ja toisista välittämisen juhla. On surullista, että monet tamperelaiset joutuvat silti viettämään sitä tahtomattaa yksin, pohtii Aleksanterin kirkon pastori Sami Uusi-Rauva

– On paljon perheettömiä, yksinäisiä ihmisiä, joilla ei ole ketään, jonka luokse mennä tai jota pyytää luokseen. Toisaalta on myös paljon köyhyyttä. Monille jouluaatto on vain yksi tavallinen päivä muiden samanlaisten joukossa. On tarvetta paikkaan, johon saa tulla.

Kirkkopuiston joulu levittäytyy kirkosta kirkkopuistoon ja toimintaa on keskipäivästä keskiyöhön asti.

– Aloitamme kirkkopuistossa joulurauhanjulistuksella kello 12. Kaupunkilaiset voivat tuoda tullessaan kynttilän muualla haudattujen muistoksi. Olisi upeaa, jos näistä kynttilöistä syntyisi oikein valomeri.

– Sen jälkeen kryptan ovella kirkkopuistossa on tarjolla puuroa ja kryptassa voi tavata uusia ja vanhoja ystäviä.

Aleksanterin kirkon perinteiset aattohartaudet järjestetään tuttuun tapaan kello 15 ja kello 17. Niissä käy vuosittain yli tuhat ihmistä.

Jouluista yhdessäoloa jatketaan puolille öin asti, kello 23 alkaa Sympaatti-kuoron perinteinen joulukonsertti.

Aleksanterin kirkon väellä on toive tamperelaisille, joilla ei ole suunnitelmia jouluksi.

– Tule mukaan Kirkkopuiston jouluun vaikka vain lyhyeksikin aikaa ja tee sitä mitä osaat. Tarvitsemme kuulevia korvia, apukäsiä keittiöön ja soittajia luomaan tunnelmaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tampere ei julista enää joulurauhaa – Syy: väkeä vähän ja bussiränni tuli eteen
    5.11.2018 16:54
  2. Perussuomalaiset Nuoret haluaa Tampereen kaupungin julistavan joulurauhan – "Joulun sensurointi on ollut viime vuosina huolestuttava trendi"
    5.11.2018 8:29
  3. Tampere saa taas joulurauhan liki kaksi vuorokautta Turkua aiemmin
    18.12.2017 11:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut