Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sadevedestä maksaminen alkaa Tampereella – Ensimmäiset hulevesilaskut lähtevät

Tampereen kaupungin hulevesimaksujen ensimmäiset laskutukset käynnistyivät.

Laskut pyritään lähettämään siten, että viimeiset laskut ovat perillä marraskuun puoleen väliin mennessä. Hulevesimaksu määräytyy kiinteistön asemakaavan mukaisen käyttötarkoituksen ja kiinteistön pinta-alan mukaan.

Hulevesimaksua peritään kunnan huleveden hallintajärjestelmän vaikutusalueelta, eli asemakaava-alueelta.

Polson asemakaava-alue ja ranta-asemakaava-alueet eivät kuulu kunnan hulevesijärjestelmän piiriin eikä hulevesimaksua peritä näiden alueiden kiinteistönomistajilta ja -haltijoilta. Hulevesijärjestelmä käsittää hulevesiviemäreiden lisäksi avo-ojat, hulevesikaivot sekä erilaiset hulevesien hallintaratkaisut kuten painanteet, viivytysaltaat, kosteikot - ja suodatusratkaisut. Hulevesimaksulla kerätään kaupungille hulevesien hallinnasta aiheutuvat kulut.

Hulevesitaksassa on kolme maksuluokkaa. Maksuluokka 1 kattaa pientalomaisen rakentamisen, maksuluokka 2 kerrostalot ja kerrostalomaiset palvelu- ja hallintokiinteistöt. Maksuluokka 3 kattaa liike- ja teollisuusrakentamisen sekä pysäköintialueet. Kullakin maksuluokalla on yksikköhinta ja neliöhinta, joka kerrotaan tontin pinta-alalla. Maksuluokissa on myös maksimihinnat, jota maksut eivät saa ylittää, jotta hulevesimaksuista ei tulisi kohtuuttoman suuria.

Esimerkiksi noin 600 neliön omakotitontilla olevan pientalokiinteistön hulevesimaksu on noin 50 euroa vuodessa ja maksimihinta 1 maksuluokassa on 250 euroa.

Maksuluokkaan 3 kuuluvista kiinteistöistä voi hakea huojennusta hulevesimaksusta, mikäli kiinteistön kasvillisuuspeitteinen pinta-ala on vähintään 40 %:a kiinteistön kokonaispinta-alasta eikä hulevesimaksua ole leikattu kattohintaan perustuen.

Hulevesimaksun käyttöönotosta päätettiin kaupunginvaltuustossa 13.11.2017 ja maksun määräytymisen perusteista yhdyskuntalautakunnassa 17.4.2018. Taksaa päivitettiin 25.9.2018. Hulevesimaksu perustuu lainsäädännön muutokseen.

Lisätietoa hulevesimaksuista sivulta www.tampere.fi/vesihuoltojahulevedet