"Kukaan ei halua olla Frank Sinatra junior" – Näin kertovat manserokkareiden pojat isistään, katso video

Sunnuntai-iltana Eero Alatalolla ja Valtteri Aaltosella on mielenkiintoinen paikka. Kaksikko on mukana ryhmässä, joka esittää isiensä tuotantoa Tampere-talossa. Ja isäthän poikien osalta tiedetään: Mikko Alatalo ja Jussi Aaltonen

– Onhan se ihan hauskaa. Pyrin erottelemaan isän, isänä ja artistina. Keskityn vaan tekemään työni ja viihdyttämään. Sunnuntaina nähdään millaisia tuntemuksia on ilmassa. Toivon toki, että isällekin kelpaa, Alatalo kertoo.

Suosikkibiisi löytyy nopeasti.

– On vaikea nimetä vain yhtä kappaletta kun on kasvanut isän musiikin parissa, mutta itselle varmaan tärkein kappale on tuo Hän hymyilee kuin lapsi koska siinä paistaa nuoruuden viattomuus ja herkkyys.

Tunnetun isän maine ei ole liikaa haitannut.

– En ole halunnut ajatella ikinä että seuraan isän jalanjälkiä koska kukaan ei halua olla Frank Sinatra junior Mutta kyllä esiintyminen on aina kiinnostanut muodossa tai toisessa.

Valtteri Aaltosta vähän jännittääkin.

– Etenkin kun oma isä istuu yleisössä. On kuitenkin todella hyvä fiilis näistä biiseistä ja luulen, että ne menevät myös yleisölle läpi.

– En oikein osaa eritellä mitään tiettyä yhtä biisiä... Rakkauden kaava -levyä olen eniten luukuttanut pitkillä meditaatioretkillä syksyisellä Pyynikillä. Siinä on törkeen hienoja biisejä ja on ehdottomasti isän tuotannosta sitä kermaisinta. Tosin ensimmäisen levyn nöyristelemätön asenne iskee lujaa. Niin ja ensimmäisen levyn tekstit ovat täyttä timanttia, Valtteri innostuu.

Isän jalanjälkien seuraaminen on ollut pojalle luontevaa-.

– Toki itsensä tutkiskelu jatkuu edelleen, mutta varmasti tulen olemaan esiintyjä ja muusikko jollakin tapaa. Olen tähän kasvanut ja löytänyt siitä oman jutun, kiitos isän.

Ohessa Heikki Salon Valentin-pojan Päättömät-yhtyeen musiikkivideo kappaleesta Merimies.