Tampereen Keskustorista on tullut myös bussiparkki – Joukkoliikenteen busseja seisoo paraatipaikalla

NYSSET Tampereen joukkoliikenteen bussit käyttävät Keskustoria bussien pysäköimiseen. Kyse on olosuhteiden pakosta.

Keskustorilla näkee yhä useammin Tampereen joukkoliikenteen sinisiä busseja parkissa. Autot seisovat keskustassa paraatipaikalla lähellä Raatihuonetta.

Tämä on seurausta sille, että linja-autoille tarkoitettuja parkkiruutuja on vähennetty linja-autoasemalla ja Pyynikintorilla.

– Keskustori on aika lailla ainoa paikka, mihin linja-auton voi tällä hetkellä pysäköidä keskustassa, Länsilinjojen liikennesuunnittelupäällikkö Vesa Luoma kertoo.

Keskustorin linja-autoille tarkoitettua parkkipaikkaa käyttävät Länsilinjojen lisäksi myös muut yhtiöt kuten Paunu, Pirkanmaan Tilausliikenne Oy ja PALI palveluliikenne. Parkkipaikkaa tarvitaan muun muassa kuljettajien taukojen aikana.

Keskustorin linja-autoille tarkoitettu parkkipaikka on ollut käytössä vuodesta 2013. Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Katja Seimelä kertoo, että paikat varattiin busseille siksi, koska tilausbussit seisoivat Tampereen Teatterin edessä.

– Kesästä lähtien Nysse-liikenteen bussit ovat käyttäneet aluetta tilapäisesti ajantasaukseen. Kyse on tilapäisestä ratkaisusta, hän korostaa.

Keskustorilla on ratikan rakentamisen takia vähemmän pysäkkejä, joten bussit eivät voi seisoa pysäkeillä pitkään.

– Tilanne muuttuu tietenkin sitten, kun ratikka valmistuu.

Keskustorin ”bussiparkissa” on tilaa kahdeksalle linja-autolle. Bussi täytyy varustaa pysäköintikiekolla, ja autoa saa pitää parkissa maksimissaan neljä tuntia.

Länsilinjojen Vesa Luoma kertoo, että yhtiön autot on parkissa yleensä puoli tuntia ja maksimissaan pari tuntia.

Keskustorille on suunniteltu myös tilapäistä ratikkakahvilaa, jonka yhtenä mahdollisena sijaintina voi olla bussien käyttämä parkkipaikka tai sen lähiympäristö. Ratikkakahvila ei kuitenkaan uhkaa bussien tilapäistä pysäköimistä Keskustorilla.

– Lähinnä ajatuksena on ollut, että henkilöautoille tarkoitettuja paikkoja vähennetään, jos ratikkakahvila tulee Keskustorille. Bussien tarvitsema alue säilyy, koska sitä tarvitaan, Seimelä kertoo.

Ratikkakahvilan tulosta on tarkoitus tehdä päätös vielä tämän vuoden puolella.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut