"Paikka ei ole neljässäkymmenessä vuodessa paljoa muuttunut" – Napoli tuli 40 vuoden ikään, katso video

Tämä pariskunta on ollut tiiviisti mukana Napolin asiakaskunnassa heti kun pizzeria perustettiin. Tarja ja Pentti Taskinen asioivat suosikkipizzeriassaan yhä. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Siitä on aikaa neljäkymmentä vuotta, kun Pizzeria Napoli avattiin Tampereen Aleksanterinkadulle. Samaan aikaan paikkaan löysi tiensä myös kaksi tamperelaista, Tarja ja Pentti Taskinen

Kummastakin tuli tuoreeltaan myös Napolin pizzakortin käyttäjiä. Kahdeksalla leimalla sai yhden pizzan ilmaiseksi. Pariskunta on edelleen tiiviisti yhdessä.

– Mielestäni on aivan erinomainen asia, että paikka ei ole siitä päivästä lähtien paljon muuttunut. Ruokalistaan ja pizzoihin on tullut uutuuksia, mutta perusolemus on ihan samanlainen kuin silloin vuonna 1978, kiittelee Pentti Taskinen, 70.

Nykyajalle ominaisemman impulsiivisuuden tai jopa kertakäyttöisyydenkin on pistänyt merkille myös ravintolan yrittäjäpariskunnan toinen jäsen, Birgitta Räsänen

– Trendit vähän tulevat ja menevät ja se taitaa olla sellainen ajan ilmiö. Me olemme halunneet lähteä siitä, että konseptin leimalliset piirteet ovat koko ajan läsnä.

Saman ovat huomanneet myös asiakkaat. Jossain vaiheessa ravintola aikoi poistaa kaaliraasteen salaattipöydästä, mutta se jäi kokeiluksi.

– Asiakkaat kyselivät huolestuneena, että mihinkäs se on oikein mennyt. Se oli sitten palautettava takaisin, Räsänen muistelee.