"Jos Cheek haluaisi tulla, hänenkin pitäisi jonottaa ulkona" – Vain yksi pääsee Pizzeria Napoliin jonon ohi ja se on...

Kalle ja Birgitta Räsänen ovat pitäneet Pizzeria Napolia jo neljänkymmenen vuoden ajan. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen suosittu Pizzeria Napoli on pyrkinyt pitämään neljän vuosikymmenen aikana kiinni useammasta vakaasta perinteestä. Eräs niistä on se, että ravintolaan ei oteta pöytävarauksia eikä sinne pääse myöskään niin sanotusti jonon ohi.

– Jos Cheek haluaisi tulla meille syömään, hän odottaa jonossa siinä missä muutkin. Palvelu hoituu meillä demokraattisesti, se on ollut aina keskeistä eikä siitä tingitä, sanoo yrittäjäpariskunnan toinen edustaja eli Birgitta Räsänen-

Yhdessä tapauksessa ravintola on valmis tekemään poikkeuksen.

– Meille jonottavat viikonloppuisin kaikki, mutta Tasavallan presidentille lupaamme pöytävarauksen myös silloin, lupaa Kalle Räsänen

Muiden periaatteiden joukkoon kuuluu se, ettei ravintola käytä ollenkaan vuokratyövoimaa.

– Monissa ravintoloissa voi olla työntekijöitä, jotka eivät tiedä mitä seuraavalla viikolla tapahtuu. Me työllistämme 21 kokopäiväistä kokkia ja tarjoilijaa, sanoo Birgitta Räsänen.

Työvoiman rekrytoinnissa oma vaisto ja hoksottimet ovat jo kehittyneet varsin hyvälle tasolle. Yhden vinkin Birgitta muistaa erityisen hyvin.

– Minulle neuvottiin joskus, että todistuksesta kannattaa kysyä yhtä numeroa. Se on liikuntanumero.

– Monet meidän työntekijöistämme ovat sellaisia, että heissä on ollut valtavasti potentiaalia, mutta syystä tai toisesta kukaan ei ole uskonut heihin. Me olemme halunneet tarjota tällaisille tekijöille mahdollisuuden, Birgitta Räsänen sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Paikka ei ole neljässäkymmenessä vuodessa paljoa muuttunut" – Napoli tuli 40 vuoden ikään, katso video 14.11.2018 11:34

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut