Katupöly kiusaa taas Tampereella – Vuorokausirajan arvotaso ylittyi keskiviikkona keskustassa

Katupöly kiusaa jälleen Tampereen keskustassa. Teemu Vestovuo

Pekka Ruissalo

Hengitettävien hiukkasten vuorokausiraja-arvotaso ylittyi keskustassa maanantaina 19. marraskuuta Pirkankadun mittausasemalla. Ilmanlaatua on huonontanut ilman lämpötilan laskeminen nollan alapuolelle. Tänään aamulla ilmanlaatu oli tyydyttävä Pirkankadun mittausasemalla ja hyvä Epilän mittausasemalla.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) pitoisuus Pirkankadun mittausasemalla 19.11. 2018 oli 56 µg/m3. Vuorokausiraja-arvotaso ylittyy, kun lukema on korkeampi kuin 50 µg/m3. Hengitettävien hiukkasten raja-arvotaso ylittyi Pirkankadulla tänä vuonna yhdeksännen kerran. Epilän mittausasemalla ylityksiä on tänä vuonna ollut kaksitoista.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) vuorokausiraja-arvon numeroarvo (50 µg/m3) saa ylittyä 35 kertaa kalenterivuoden aikana kullakin mittausasemalla ennen kuin raja-arvo katsotaan ylittyneeksi.

Hiukkasten aiheuttamille terveyshaitoille herkkiä ovat lapset, vanhukset ja hengitys- ja sydäntauteja sairastavat. Korkeat hiukkaspitoisuudet aiheuttavat mm. nuhaa, yskää ja silmien ärtymistä, lisäävät astmakohtauksia, heikentävät keuhkojen toimintakykyä ja lisäävät hengitystulehduksia.

Hiukkasten numeroarvon ylityksiä koskeva tiedote on nähtävillä Tampereen kaupungin internet-sivuilla osoitteessa: www.tampere.fi/ilmanlaatutiedotus

Reaaliaikaista tietoa eri kaupunkien ilmanlaadusta löytyy osoitteesta: http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmanlaatu

Lisäksi Ilmatieteen laitos tekee Tampereen tunnelihankkeeseen liittyviä ilmanlaatumittauksia Naistenlahdessa http://ilmanlaatu.fmi.fi/tampere-naistenlahti/

Aiheeseen liittyvää

  1. Pakkanen paukkuu, mutta usko tai älä: katupölykausi alkoi Tampereella
    23.2.2018 11:46
  2. Yksinkertainen apu katupölyä vastaan – ei suositella vaikeaa astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastaville
    15.3.2017 15:00
  3. Ilmanlaatu heikentyi hetkellisesti Tampereella katupölyn vuoksi
    9.2.2017 12:37

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut