Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentävänniemeen ja Lielahteen asennetaan 30 km/h-merkkejä – Luvassa "hetkittäisiä ristiriitaisuuksia"

Lielahden-Lentävänniemen suunnan asuinalueille aletaan asentaa 30km/h-aluenopeusrajoitusmerkkejä katujen varsille tällä viikolla.

Työ kestää kolmisen viikkoa, ja hetkittäin katujen nopeusrajoituksissa saattaa olla ristiriitaisuuksia.

Liikennemerkkejä asennetaan Lielahden, Lentävänniemen, Lintulammen, Niemenrannan, Niemen, Pohtolan ja Ryydynpohjan alueille. Uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h tulee voimaan liikennemerkkien asennuksen myötä.

Liikennemerkkien asentajat etenevät koillisesta kaakkoon. Ensiksi liikennemerkit asennetaan Lentävänniemen, Niemen ja Niemenrannan alueille, seuraavaksi Pohtolan, Lintulammen ja Ryydynpohjan alueille ja lopuksi Lielahden alueelle eli Teivaalantien/Sellukadun ja Paasikiventien väliselle alueelle.

Myös joidenkin suojatiemerkkien näkyvyyttä parannetaan liikennemerkkipylvääseen lisättävällä heijastimella. Nopeusrajoitusta osoittavien ajoratamerkintöjen maalaaminen toteutetaan keväällä, sillä maali ei tartu kunnolla kadun pintaan kylmällä ja kostealle säällä. Ajoneuvoliikenteen määriä ja ajonopeuksia seurataan ja tarvittaessa toteutetaan rakenteellisia muutoksia tukemaan ajonopeuksien toteutumista

Tampereen asuinalueiden aluenopeusrajoitusta alennetaan nopeudesta 40 km/h nopeuteen 30 km/h vaiheittain. Muutos perustuu yhdyskuntalautakunnan 29.12.2016 tekemään päätökseen asuinalueiden aluenopeusrajoitusten muuttamisesta. Asuinalueille tehdään erilliset suunnitelmat nopeusrajoitusten toteuttamisesta ja liikenteen rauhoittamistoimista. Yhdyskuntalauta päätti 2.5.2018 nopeusrajoitusmuutoksesta alueelle Lielahti-Lentävänniemi-Lintulampi-Niemenranta-Niemi-Pohtola-Ryydynpohja.