Mikä sinusta tulee isona, Teppo Numminen? – "Mää hoidan omia asioitani"

JÄÄKIEKKO 1372 NHL-ottelun mies ei kerro, mitä aikoo seuraavaksi ruveta elämässään tekemään.

Viime vuonna 50 vuoden ikään päässyt Teppo Numminen on palannut takaisin Tampereelle asumaan. Mies ei osaa vielä sanoa, mikä hänestä tulee isona. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Heinäkuun kolmas päivä vuonna 1968 Tampereella syntyi mies, josta sittemmin varttui varsin kovan luokan kiekko-osaaja ja ympäri maailmaa tunnettu kasvo. Hän on Teppo Numminen, jonka peliura päättyi rapakon takana keväällä 2009.

Nyt Numminen perheineen on tehnyt paluun juurilleen Tampereelle. Tamperelaisen lukijat ovat raportoineet nähneensä entisen puolustajan monta kertaa Stockmannin yläkerrassa lounaalla.

– Joo, me olemme asuneet nyt kolme vuotta Tampereella. Kun 27 vuotta asuu Pohjois-Amerikassa, alkaa kaivata kotiinkin jossain vaiheessa. Lapset ovat syntyneet Yhdysvalloissa, joten totta kai tämä on iso muutos.

Muutto Suomeen oli puolustajalegendan perheelle kuitenkin selvä asia.

– Halusimme tulla tänne päin, että lapset saavat varttua Suomessa. Olisimme voineet jäädä sinnekin, mutta halusimme tulla Suomeen. Isovanhemmat ovat tietysti yksi tärkeä osasyy. He voivat olla nyt keskeisesti osa arjessamme, mitä he eivät aiemmin voineet olla.

Mutta mitä kuuluu Teppo Nummiselle? Entisistä saman joukkueen pelikavereista Teemu Selänne viihtyy yhä tiiviisti julkisuudessa, Numminen ei käytännössä ollenkaan.

– En tiedä, mikä minusta tulee isona. Nyt mää hoidan omia asioitani. Mulla on kaikennäköisiä pieniä juttuja. Ne eivät liity kiekkoon. Toki kun poika pelaa, olen viisi kertaa viikossa jäällä D-junioreiden kanssa, Numminen paljastaa.

Keskeisen eron peliuran ja siviilielämän välillä Numminen on huomannut nopeasti.

– On niin paljon kaikenlaisia omia juttuja nyt, joita pitää hoitaa ja niissä menee paljon aikaa. Kun pelasi, oli ihmisiä jotka hoitivat asioitasi mutta nyt kun peliura on ohi, pitää hoitaa itse omat asiansa, entinen pelimies vertailee elämäänsä ennen ja nyt.

Satojen NHL-matsien Numminen on edelleen tuttu ja kysytty kasvo kiekkopiireissä. Sen hän sai havaita, kun NHL:n Global Series kävi Helsingissä. Entisen huippupuolustajan kommentit kiinnostivat laajalti.

– Oli kiva olla siinä tutussa ympäristössä. Kaikki puhuivat englantia ja oli tuttu tunnelma. Kun lähti sieltä perheen kanssa kotiin, oli vähän outo olokin kun tuttu, iso koneisto tuli Amerikan mantereelta vastaan. Siipiä emme syöneet, vaikka lapset varmasti olisivatkin niistä tykänneet, Numminen nauraa.

Teppo Numminen

Syntynyt Tampereella heinäkuussa 1968. Muutti perheensä kanssa Yhdysvalloista takaisin Tampereelle kolme vuotta sitten.

Pelasi NHL:ssä kausina 1988–2009. Edusti Winnipeg Jetsiä, Phoenix Coyotesia, Dallas Starsia ja Buffalo Sabresiä.

Perheeseen kuuluu vaimo Ann-Maarit ja kolme lasta. Teppo Nummisen isä on entinen huippuvalmentaja Kalevi Numminen.

Voittanut kolme olympiamitalia, World Cupin hopean sekä kolme Suomen-mestaruutta Tapparassa vuosina 1986-1988.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Leväseuranta alkoi Pirkanmaalla – tänä kesänä seurataan kahta uutta paikkaa
 7. Keskustorin Nakkifakiiri avaa ovensa tauon jälkeen
 8. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 11. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 6. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 7. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 8. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 14. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta
 15. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.