Ratikkaraidetta jo yli kolmannes valmiina – Sammonaukiolla ja Hämeenkadulla ollaan aikataulusta edellä

Petteri Mäkinen

Tampereen raitiotien ensimmäinen osa (keskusta–Hervanta–Tays) on hankkeen toisena rakennuskautena edennyt suunnitelmien mukaan.

Raitiotien näkyvintä osaa eli kiintoraidelaattaa ja kiskoja on tänä vuonna asennettu tiiviiseen tahtiin kaikille raitiotien kaduille.

Kaksoisraidetta on nyt lähes kuusi kilometriä eli yli kolmasosa 15 kilometrin mittaisesta raitiotiestä. Osalla kaduista ollaan jo edellä alkuperäisestä aikataulusta.

– Esimerkiksi Hämeenkadulla raidetta on asennettu enemmän kuin tälle vuodelle oli suunniteltu. Myös Sammonaukiolla haastavaksi tiedetty risteysalueen työmaa on edennyt arvioitua nopeammin, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Mikko Nyhä kertoo.

Raitiotien ensimmäisestä osasta on marraskuun lopussa valmistunut 45 prosenttia. Projektiaikaa on kulunut 43 prosenttia.

– Tämän vuoden töillä oli ratkaiseva merkitys koko hankkeen aikataulun toteutumiselle ja siinä olemme onnistuneet. Seuraava rakennuskausi päästään aloittamaan hyvästä tilanteesta, Nyhä arvioi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hervantajärven liito-oravalle rakennetaan "silta" ratikkareitin yli 12.11.2018 13:34
  2. Hämeenkadulle istutettiin ensimmäiset uudet puut – Tältä näyttää tuleva ratikka-Hämppi Tuulensuusta päin, katso kuva 5.11.2018 11:49
  3. Jäntti: "Ratikan toisen vaiheen rakentaminen on vaarassa" – Syynä ELY-keskuksen valitus 6.11.2018 8:24

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut