Pirkanmaan paras työnantaja on jälleen valittu – "Meille on tärkeätä tasa-arvoinen työyhteisö ja toimintakulttuuri"

Heli Jämsen on yksi Koti Puhtaaksi-siivouspalveluyrityksen työntekijöitä. Oiva Heinonen

Pekka Ruissalo

Vuoden työnantaja on pirkanmaalaiselle yritykselle jaettava vuosittainen palkinto, joka on jaettu tiistaina jo 36. kerran. Parhaaksi yritykseksi on tämän vuoden valittu Tampereella operoiva Koti Puhtaaksi.

– Koti Puhtaaksi (Sahera Koti Puhtaaksi Oy) on valittu Pirkanmaan parhaaksi työnantajaksi 2018. Korkealuokkaisen asiakaspalvelun salaisuus on hyvinvoiva työyhteisö. Siistijät rakentavat onnellisempaa Suomea koti kerrallaan, palkintoperusteissa todetaan.

– Vuoden Työnantaja -kilpailun kautta on nostettu hyvän työnantajuuden kriteerit Pirkanmaalla selvästi korkeammalla tasolle kuin Suomessa yleisesti! Koti Puhtaaksi on onnistunut kytkemään työntekijät ja asiakkaat tiiviiseen ja kehittävään yhteyteen, mikä antaa erinomaiset edellytykset kasvulle tulevaisuuteen ja näyttää esimerkkiä oman toimialansa ajurina, luonnehtii raadin valitsemaa voittajayritystä Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo

Lisäksi yrityksessä suositaan myös tasa-arvoista työntekoa. Tämä tarkoittaa sitä, että myös toimitusjohtaja voi tarvittaessa hypätä harjan varteen.

Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni pitää tärkeänä, että kaikki ovat työyhteisössä samassa veneessä.

– Mielestäni Koti Puhtaaksi on ollut koko elämäni paras työpaikka. On ollut muitakin hyviä, mutta tässä on sitä jotain. On ollut hienoa kehittää toimintamalleja ja nähdä, miten hyvät päätökset realisoituvat kasvuna ja hyvinvointina. Koti Puhtaaksi on näyttänyt, mitä työntekijöistä välittäminen todella tarkoittaa.

– Saamme tunnustusta tekemästämme työstä. Meille annetaan mahdollisuus edetä uralla, mikä ei ole ihan tavallista siivousalan yrityksissä. Meillä on yhdessä tekemisen meininki ja teemme kaikki töitä yhteisen menestymisen eteen, henkilöstökyselyssä on annettu palautetta.

Vuodesta 1983 saakka järjestetyn kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä työllistämään ihmisiä ja kehittämään yrityksen toimintaa myös työntekijöiden näkökulmasta. Tammerkosken Nuorkauppakamarin järjestämään kilpailuun kerättiin syksyllä ehdotuksia hyvistä työnantajista ja niitä kertyi raadin arvioitavaksi 114 kappaletta.

– Voittajan valinnassa painotettiin taloudellisten lukujen lisäksi erityisesti työntekijöistä huolehtimista, työntekijöiden motivoimista ja kehittämistä, merkityksellisyyden luomista sekä toimialan uudistamista. Tänä vuonna kilpailussa menestyi erityisen hyvin niin sanottujen perinteisten alojen yrityksiä. Kaikki palkitut yritykset ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, miten moderneja työyhteisötrendejä ja toimintatapoja voi soveltaa hyvin myös perinteisiksi mielletyillä aloilla, taustoittaa kilpailun projektipäällikkö Ville Korpiluoto

Finalistiyritysten henkilöstön tyytyväisyyttä on mitattu henkilöstökyselyllä ja kaikkien kahdeksan finalistin luona on vierailtu haastattelemassa johtoa.

Finalistien joukosta raati palkitsi lisäksi kaksi yritystä kunniamaininnalla. Ensimmäisen kunniamaininnan sai Kontukoti Kaksi.nolla Oy. Kontukoti valittiin myös yleisön suosikiksi yhteistyössä kaupunkilehti Tamperelaisen kanssa järjestetyssä yleisöäänestyksessä Vuoden Työnantaja -finalisteista.

Yritys todella tunnetaan hyvästä työnantajamaineestaan ja yleisön suosikki erottuikin yleisöäänestyksessä muista selkeällä äänimäärällä. Kontukoti kannustaa henkilöstöään kantamaan vastuuta ja olemaan luovia. Tällä on päästy niin työntekijöiden kuin asukkaidenkin erinomaiseen viihtymiseen Kontukodissa.

Toisen kunniamaininnan sai Isännöinti Ilkka Saarinen Oy. Perinteisellä alalla toimiva yritys on kasvanut kuluvalla vuosikymmenellä merkittäviin mittoihin. Yrityksessä on erinomainen henki, erittäin pitkän tähtäimen sitoutuminen henkilöstöön sekä johtamismalli, joka perustuu arkipäivän kuuntelemiseen ja tasa-arvoisuuteen.

Kilpailun yhteydessä arvottiin palkallinen vapaapäivä yhdelle työnantajansa kilpailuun ilmiantaneelle työntekijälle. Vapaapäivän voitti Heidi Hiltunen, joka työskentelee Pirkanmaan Laatuvälitys Oy:n palveluksessa.

Vuoden Työnantaja -kilpailun raadissa kuului niin henkilöstön, yritysjohdon kuin pirkanmaalaisten vaikuttajien ääni.

Raadin muodostivat Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo (pj), Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen, Tampereen kaupungin elinvoimajohtaja Teppo Rantanen, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen, Pirkanmaan ELY-keskuksen projektikoordinaattori Mia Häkkinen, Pirkanmaan TE-toimiston palvelujohtaja Irene Impiö, Tamperelainen-lehden kustannusjohtaja Aki Kola, Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu, Tammerkosken Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Juha Herrainsilta sekä vuoden 2016 kilpailun voittaneen Solitan henkilöstöedustaja Roope Parviainen ja viime vuoden kilpailun voittajan BearIT:n toimitusjohtaja Teemu Karhu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nyt alkavat tärkeät viikot: kiinnostaako Tampere kotimaanmatkailijoita? – Näistä Tampereen kohteista haetaan tietoa netistä
 2. Poliisilta lisätietoa Haapalinnan tapahtumista: Yksi kuollut, yksi loukkaantunut vakavasti – Toinen epäilty alaikäinen
 3. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 4. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 5. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 6. Pilkington aloittaa isot yt-neuvottelut, koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä – "Liiketoiminnan yleiset näkymät ovat vaikeat "
 7. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 8. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 9. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 10. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 11. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 12. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 13. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 14. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 15. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Poliisilta lisätietoa Haapalinnan tapahtumista: Yksi kuollut, yksi loukkaantunut vakavasti – Toinen epäilty alaikäinen
 5. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 6. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 7. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 8. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 9. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 10. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 11. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 12. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 13. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 14. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 15. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.