Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan paras työnantaja on jälleen valittu – "Meille on tärkeätä tasa-arvoinen työyhteisö ja toimintakulttuuri"

Vuoden työnantaja on pirkanmaalaiselle yritykselle jaettava vuosittainen palkinto, joka on jaettu tiistaina jo 36. kerran. Parhaaksi yritykseksi on tämän vuoden valittu Tampereella operoiva Koti Puhtaaksi.

– Koti Puhtaaksi (Sahera Koti Puhtaaksi Oy) on valittu Pirkanmaan parhaaksi työnantajaksi 2018. Korkealuokkaisen asiakaspalvelun salaisuus on hyvinvoiva työyhteisö. Siistijät rakentavat onnellisempaa Suomea koti kerrallaan, palkintoperusteissa todetaan.

– Vuoden Työnantaja -kilpailun kautta on nostettu hyvän työnantajuuden kriteerit Pirkanmaalla selvästi korkeammalla tasolle kuin Suomessa yleisesti! Koti Puhtaaksi on onnistunut kytkemään työntekijät ja asiakkaat tiiviiseen ja kehittävään yhteyteen, mikä antaa erinomaiset edellytykset kasvulle tulevaisuuteen ja näyttää esimerkkiä oman toimialansa ajurina, luonnehtii raadin valitsemaa voittajayritystä Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo

Lisäksi yrityksessä suositaan myös tasa-arvoista työntekoa. Tämä tarkoittaa sitä, että myös toimitusjohtaja voi tarvittaessa hypätä harjan varteen.

Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni pitää tärkeänä, että kaikki ovat työyhteisössä samassa veneessä.

– Mielestäni Koti Puhtaaksi on ollut koko elämäni paras työpaikka. On ollut muitakin hyviä, mutta tässä on sitä jotain. On ollut hienoa kehittää toimintamalleja ja nähdä, miten hyvät päätökset realisoituvat kasvuna ja hyvinvointina. Koti Puhtaaksi on näyttänyt, mitä työntekijöistä välittäminen todella tarkoittaa.

– Saamme tunnustusta tekemästämme työstä. Meille annetaan mahdollisuus edetä uralla, mikä ei ole ihan tavallista siivousalan yrityksissä. Meillä on yhdessä tekemisen meininki ja teemme kaikki töitä yhteisen menestymisen eteen, henkilöstökyselyssä on annettu palautetta.

Vuodesta 1983 saakka järjestetyn kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä työllistämään ihmisiä ja kehittämään yrityksen toimintaa myös työntekijöiden näkökulmasta. Tammerkosken Nuorkauppakamarin järjestämään kilpailuun kerättiin syksyllä ehdotuksia hyvistä työnantajista ja niitä kertyi raadin arvioitavaksi 114 kappaletta.

– Voittajan valinnassa painotettiin taloudellisten lukujen lisäksi erityisesti työntekijöistä huolehtimista, työntekijöiden motivoimista ja kehittämistä, merkityksellisyyden luomista sekä toimialan uudistamista. Tänä vuonna kilpailussa menestyi erityisen hyvin niin sanottujen perinteisten alojen yrityksiä. Kaikki palkitut yritykset ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, miten moderneja työyhteisötrendejä ja toimintatapoja voi soveltaa hyvin myös perinteisiksi mielletyillä aloilla, taustoittaa kilpailun projektipäällikkö Ville Korpiluoto

Finalistiyritysten henkilöstön tyytyväisyyttä on mitattu henkilöstökyselyllä ja kaikkien kahdeksan finalistin luona on vierailtu haastattelemassa johtoa.

Finalistien joukosta raati palkitsi lisäksi kaksi yritystä kunniamaininnalla. Ensimmäisen kunniamaininnan sai Kontukoti Kaksi.nolla Oy. Kontukoti valittiin myös yleisön suosikiksi yhteistyössä kaupunkilehti Tamperelaisen kanssa järjestetyssä yleisöäänestyksessä Vuoden Työnantaja -finalisteista.

Yritys todella tunnetaan hyvästä työnantajamaineestaan ja yleisön suosikki erottuikin yleisöäänestyksessä muista selkeällä äänimäärällä. Kontukoti kannustaa henkilöstöään kantamaan vastuuta ja olemaan luovia. Tällä on päästy niin työntekijöiden kuin asukkaidenkin erinomaiseen viihtymiseen Kontukodissa.

Toisen kunniamaininnan sai Isännöinti Ilkka Saarinen Oy. Perinteisellä alalla toimiva yritys on kasvanut kuluvalla vuosikymmenellä merkittäviin mittoihin. Yrityksessä on erinomainen henki, erittäin pitkän tähtäimen sitoutuminen henkilöstöön sekä johtamismalli, joka perustuu arkipäivän kuuntelemiseen ja tasa-arvoisuuteen.

Kilpailun yhteydessä arvottiin palkallinen vapaapäivä yhdelle työnantajansa kilpailuun ilmiantaneelle työntekijälle. Vapaapäivän voitti Heidi Hiltunen, joka työskentelee Pirkanmaan Laatuvälitys Oy:n palveluksessa.

Vuoden Työnantaja -kilpailun raadissa kuului niin henkilöstön, yritysjohdon kuin pirkanmaalaisten vaikuttajien ääni.

Raadin muodostivat Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo (pj), Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen, Tampereen kaupungin elinvoimajohtaja Teppo Rantanen, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen, Pirkanmaan ELY-keskuksen projektikoordinaattori Mia Häkkinen, Pirkanmaan TE-toimiston palvelujohtaja Irene Impiö, Tamperelainen-lehden kustannusjohtaja Aki Kola, Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu, Tammerkosken Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Juha Herrainsilta sekä vuoden 2016 kilpailun voittaneen Solitan henkilöstöedustaja Roope Parviainen ja viime vuoden kilpailun voittajan BearIT:n toimitusjohtaja Teemu Karhu