Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt tuli varoitus poliisilta tyttölasten perheille – taustalla Oulun rajut tapahtumat

RIKOS Poliisi tutkii alakouluikäiseen tyttöön kohdistunutta rajua seksuaalirikosten sarjaa Oulussa. Poliisi kertoi tiistaina, että ulkomaalaiset miehet ovat houkutelleet useita tyttöjä.

Poliisi kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa.

Poliisi julkaisi varoituksen tiedotteissaan tiistaina.

Se liittyyOulun seudulla paljastuneisiin rajuihin seksuaalirikoksiin, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomenkieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä.

–Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin. Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Lapsia on houkuteltu kontaktiin netin kautta https://t.co/MYF5jWoXnb — PoliisinTiedotteet (@PoliisiTiedote) 4. joulukuuta 2018

Useiden Oulussa asuneiden ulkomaalaistaustaisten miesten epäillään kohdistaneen kantasuomalaiseen alakouluikäiseen tyttöön seksuaalirikoksia useiden kuukausien ajan yksityisasunnoissa tänä vuonna Oulussa.

Oulun poliisi on kuvaillut tekoja poikkeukselliseksi rikoshistoriassa

Teosta epäiltyinä on vangittu seitsemän miestä. Osaa heistä epäillään joko törkeästä raiskauksesta tai törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta joitakin heistä epäillään näistä molemmista.

Poliisin mukaanon mahdollista, että epäiltyjen määrä kasvaa vielä.

Vastaavan tyyppisistä tapauksista on kerrottu viime vuosinaJoensuussa, jossa poliisi myös varoitti tyttölasten perheiden vanhempia.Joensuun tapauksissauhrit olivat alle 16-vuotiaita. Oulussa uhri on alakouluikäinen.

Lahdessa puolestaan teini-ikäisen tyttären äiti varoitti äskettäin vanhempia hänen haettuaan oma lapsensa yksiyisasunnosta, jonne nuorukaisten joukko oli houkutellut tytönalkoholin avulla. Lahden tapauksessa myös tekijät olivat alaikäisiä. Tapahtumapaikaksi kerrottiin aikuisten omistamatasunnot.

– Nyt joudun ensimmäistä kertaa pelkäämään lastemme puolesta. Eniten olen vihainen yhteiskunnallemme, meidän pitäisi pystyä suojelemaan lapsiamme paremmin tällaiselta, lahtelaistytön äiti sanoi Uusi Lahti -lehdelle.

Sekä Lahdessa että Joensuussa tyttöjä oli lähestyttiinjulkisissa tiloissa, kuten kauppakeskuksissa ja houkuteltiinsitten yksityisasuntoihin.

Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista vihjeet.oulu(at)poliisi.fi sähköpostiin, vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä www.poliisi.fi/oulu/yhteystiedot

–Kun tarvitset poliisin kiireellistä apua, soita hätänumeroon 112, poliisi ohjeistaa.

Edit 5.12. klo 8.08: Täsmennnetty juttua Lahden tapahtumien osalta. Lahdessa kyse ei ollut poliisin rikostutkinnasta, vaan tavallisen perheenäidin huolesta. Jutun keskustelu on suljettu asiattomien kommenttien vuoksi.