Kaksi tamperelaiskustantamon kirjaa kisaa Vuoden tiedekirjan tittelistä

Kuvituskuva. Kuvan kirjat eivät liity juttuun. ARKISTO/Teemu Vestovuo

Joonas Alanne

Kaksi kirjakustantantamo Vastapainon kirjaa on valittu 10 finalistin joukkoon Vuoden tiedekirja -kilpailussa.

Kirjat ovat Veli-Matti VärrinKasvatus ekokriisin aikakaudella ja Pertti Haapalan toimittama Suomen rakennehistoria Muita ehdokkaita ovat Tuomas Aivelon Loputtomat loiset (LIKE), Seppo HentilänPitkät varjot. Muistamisen historia ja politiikka (Siltala), Jarno HietalahdenNaurun filosofia (Gaudeamus), Jukka HäkkisenOutojen kokemusten psykologia (Docendo), Teemu KeskisarjanSaapasnahka-torni. Aleksis Kiven elämä ja kuolema (Siltala), André SwanströminHakaristin ritarit. Suomalaiset SS-miehet, politiikka, uskonto ja sotarikokset (Atena), Kirsi Vainio-KorhosenMusta-Maija ja Kirppu-Kaisa. Seksityöläiset 1800-luvun alun Suomessa (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura) ja Aku VisalanVapaan tahdon filosofia (Gaudeamus).

Vuoden tiedekirja -palkinto myönnetään ansiokkaalle tiedekirjalle. Palkinnolla kannustetaan tutkijoita julkaisemaan korkeatasoisia tiedeteoksia suomeksi tai ruotsiksi. Palkinnon myöntävät Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Suomen tiedekustantajien liitto, joka rahoittaa palkinnon.

Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Kunniamainintoihin liittyy 2500 euron rahapalkinto.

Vuoden 2018 tiedekirja -palkinnon raatiin kuuluvat aivotutkija Minna Huotilainen, yhteiskuntapolitiikan tutkija Ullamaija Seppälä ja historioitsija Kari Teräs Raadin sihteerinä toimii Tieteellisten seurain valtuuskunnan julkaisupäällikkö Sami Syrjämäki

Palkinto jaetaan Helsingissä järjestettävillä Tieteen päivillä keskiviikkona 9. tammikuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. HS: Yhteiskuntaopin tunnilla luovuttiin kirjoista – nyt opetellaan hakemaan Kelan tukia tietokoneella 20.11.2018 8:40

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut