Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreiden lainsäädäntösihteeri oikeuden eteen palautuskärhämästä – Näistä rikkomuksista Aino Pennasta syytetään

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen saa syytteen viime heinäkuun lopussa sattuneesta välikohtauksesta, jonka yhteydessä poliisi joutui poistamaan hänet lentokoneesta.

Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteen haitanteosta virkamiehelle ja ilmailurikkomuksesta.

Finnairin lento Berliiniin viivästyi 31. heinäkuuta, kun Pennanen protestoi voimakkaasti samassa koneessa olevan pakkopalautettavan puolesta.

Pennanen nousi seisomaan koneessa, eikä istunut alas lentohenkilökunnan tai poliisien pyynnöistä huolimatta. Pennanen kuvasi tapahtumasta live-videota Facebookiin.

– Tää ihminen huutaa apua ja häntä pidetään tosi monen poliisin toimesta kiinni, Pennanen sanoo videolla.

Protesti keräsi loppukesästä runsaasti kommentteja puolesta ja vastaan.

Vihreiden silloinen puheenjohtaja Touko Aalto otti kantaa tapaukseen ylistämällä Pennasen toimintaa Twitterissä.

– Rohkea Aino Pennanen yritti estää ihmisen pakkopalautuksen. Huutavien ihmisoikeusongelmien esiin nostaminen ei voi olla kiinni vain yksittäisten ihmisten kansalaisrohkeudesta. Virallisen Suomen on herättävä, Aalto twiittasi.

Pennanen on esitutkinnassa tunnustanut kieltäytyneensä istuutumasta omalle paikalleen. Hänen tarkoituksensa oli vaikuttaa siihen, ettei kone lähde lennolle mukanaan henkilö, jota poliisi on ollut saattamassa pois Suomesta.