Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Työnantaja on toimitusjohtaja ja siistijä samassa naisessa: ”Haluan, että ala otetaan tosissaan!”

YRITTÄJÄ Tamperelaisen Koti Puhtaaksi-yrityksen keulilta löytyy 30-vuotias Saana Tyni. Toimitusjohtaja käärii tarvittaessa hihat siinä missä kaikki muutkin yrityksen työntekijät.

Pirkanmaan Vuoden Työnantajaksi valittiin kuluneella viikolla siivouspalveluyritys Koti Puhtaaksi. Toimitusjohtaja Saana Tyni, 30, kaivaa autonsa takaluukusta tottuneesti moppia ja pölynimuria kuvausta varten.

Yrityksen yksi omaleimainen piirre on se, että toimitusjohtaja ei suinkaan istu missään norsunluutornissa kädet puuhkassa, vaan tarttuu siivoustyöhön samalla tavalla kuin kaikki muutkin työntekijät. Tyni esitteleekin itsensä kaksoisammattinimikkeellä: siistijä ja toimitusjohtaja.

– Kannan näitä nimikkeitä suurella ylpeydellä. Yksi keskeinen tavoitteeni on ollut koko ajan se, että siivousalan arvostus kasvaa ja työn maine paranee. Onkin ollut hienoa katsoa, miten sosiaalisessa mediassa meidän työntekijämme esiintyvät ammattiylpeästi tyytyväisenä tekemästään työstä, Tyni kuvailee.

Kun Tyni aloitti työt, arvostus oli ehkä toisenlaista.

– Rekrytoinneissa tuli vastaan monta tilannetta, jossa kysyttiin, maksetaanko meillä paikat varmasti ajallaan. Sitten saatettiin kysyä, huudetaanko meillä, Tyni muistelee menneitä.

Vuoden Työnantajaa valitessa raati haastatteli myös työntekijöitä.

– Yritys on näyttänyt, mitä työntekijöistä välittäminen todella tarkoittaa. Saamme tunnustusta tekemästämme työstä. Meille annetaan mahdollisuus edetä uralla, mikä ei ole ihan tavallista siivousalan yrityksissä, työntekijät kertovat.

– Työntekijä asetetaan meillä asiakkaan edelle. Uskomme, että tämä priorisointi näkyy myös asiakkaiden tyytyväisyydessä, Tyni sanoo.