Sampolan kirjasto on jälleen auki jouluaattona – Myös neljään omatoimikirjastoon pääsee tarvittaessa

Sampolan kirjasto palvelee asiakkaita jälleen jouluaattona. ARKISTO / Teemu Vestovuo

Pekka Ruissalo

Sampolan kirjasto on edellisvuosien tapaan avoinna myös jouluna. Tänä vuonna kirjasto ja Punaisen Ristin Aattokahvila ovat avoinna jouluaattona. Kirjastoon pääsee asioimaan tänäkin vuonna myös jouluaattona kello 11–18 välisenä aikana.

Kirjaston palvelut ovat jouluaattona käytössä normaalisti, mutta tietotori ja makerspace Tekomo eivät ole avoinna. Asiakkaat ovat tervetulleita uppoutumaan hyvän kirjan pariin, lukemaan lehtiä, käyttämään tietokonetta tai vaikkapa vain hengähtämään hetkeksi.

Aloite joulun aukioloon tuli alun perin Sampolan kirjaston henkilökunnalta. Joka vuosi muutamat kirjaston työntekijät ovat myös ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi jouluvuoroihin, joten aukiolo on järjestynyt vaivattomasti.

– Edellisvuodet ovat opettaneet, että kirjaston palveluilla on kysyntää myös juhlapyhinä. Sampolassa on käynyt jouluaattoina 400-500 kävijää, ja aukiolo on kerännyt paljon kiitosta. Lisäksi asiakkailta on tullut toiveita jouluaukiolojen jatkamisesta, aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander sanoo.

Sampolan kirjaston lisäksi jouluna voi asioida Messukylän, Koivistonkylän, Terälahden ja Kämmenniemen omatoimikirjastoissa, joihin pääsee sisään kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla. Kirjastojen normaalit omatoimiaukioloajat ovat voimassa myös juhlapyhinä.

Omatoimiaikoina kirjastoissa ei ole henkilökuntaa, mutta kirjaston tilat ovat käytössä ja asiointi onnistuu automaateilla.

Kirjaston yhteistyökumppanina on tänä jouluna jo toista kertaa Punainen Risti, joka järjestää Sampolan Kahvila Pulinassa jouluaattona kello 11–18 välisenä aikana Aattokahvilan. Aattokahvila on joulusta vapaa alue, joka on avoinna kaikille.

Kahvilassa voi käydä juomassa kupin kahvia tai glögiä ja tarjolla on pientä purtavaa. Aattokahvilan toteuttavat Punaisen Ristin vapaaehtoiset antamalla aikaansa ja osaamistaan.

– Aattokahvila tarjoaa vaihtoehtoisen tavan viettää joulua ja monen kohdalla se voi myös lievittää yksinäisyyden tunteita. Kahvilassa voi muun muassa jutella, pelailla pelejä, käyttää kirjaston palveluita tai olla muuten vaan. On tärkeää, että kaupungissa on jouluaattona kaikille avoin paikka, jonne voi tulla viettämään aikaa, Sari Koivumäki Punaisesta Rististä kertoo.

Kahvila on kävijöille maksuton, ja sen toimintaa tukevat Sampolan kirjasto, Tampereen Seudun Työväenopisto, Stockmann, Herkku Food Market ja Nysse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko kesä 2020 mahdollisuus kaupunkikulttuurin muutokselle? – Anna-Kaisa Heinämäki: "Piknikit ja perheen yhteinen tekeminen on tervetullutta"
 2. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 3. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 4. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 5. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Kolumni: Parempaa palvelua
 8. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Lukijalta: Liikenneyhteydet kuntoon
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 13. Lielahden kartanopuisto aiotaan kunnostaa alkuperäiseen asuunsa – suunnitelmissa penkkejä, istutuksia ja tapahtuma-alue
 14. Kuumat säät vetivät vesille Pirkanmaalla – Poliisi rokotti veneilijöitä koska pelastusliivit olivat jääneet rannalle
 15. Miten käy Tampereen jatko kulttuuripääkaupunkikilpailussa? – Asia ratkeaa juhannuksen jälkeen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 7. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 8. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 9. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 10. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 11. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 12. Kolumni: Kenelle kolikot kilisevät?
 13. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 14. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 15. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.