Ullan Grilli nousi ykköseksi – Paras Tamperelainen Grilli 2018 ratkesi, lue top 10

KILPAILU Ullan Grilli ohitti Vaakon Nakin perinteisten grillien taistelussa.

Makkaraperunat on Ullan Grillin maineikkain tuote. Tanja Ketolan kädessä on pieni versio grilliklassikosta. Isoja makkaraperuntoita ei myydä ilman varoitusta. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kyllähän se 13 äänen tappio, kun ääniä annettiin yli 3 000 jäi vähän kaivelemaan...

Näin tunnustaa Ullan Grillin yrittäjä Tanja Ketola tunnelmiaan, kun Paras Tamperelainen Grilli 2017 -äänestyksen tulokset vuosi sitten julkistettiin.

Tämän vuoden tulos helpottaa.

Ullan Grilli keräsi voittoon riittäneen 21,4 prosentin äänisaaliin, kun Paras Tamperelainen Grilli 2018 -kisan yli 5 700 ääntä oli laskettu. Viime vuoden voittaja Vaakon Nakki jäi nyt noin 150 äänen päähän.

– Kyllä tämä hyvältä tuntuu. Suurin kiitos menee varmaankin vakiasiakkaille, arvelee Ketola.

Tanja Ketola aloitti Ullan Grillin yrittäjänä vuonna 2011. Maatalouslomittajan koulutuksen saanut pitkään teollisuuden tuotantotöissä ollut uusi yrittäjä sai ammatilliseen loikkaansa vahvan tuen grilliä yli 30 vuotta pitäneeltä Ulla Lifländeriltä

– Kaiken olen häneltä oppinut. Olen pitänyt perinteistä kiinni annoksissa ja mausteissa.

Ruokalistan tuunaus on ollut vuosien varrella korkeintaan hienovaraista. Tuoreimpia uutuuksia listalla ovat täyslihapihvit ja kanafileet. Myös ruokavalioasioita on jouduttu huomioimaan.

– Meillä on saatavissa härkäpapupihvejä ja yksi rasvakeitin pidetään pelkästään gluteenittomille tuotteille.

Ylivoimaisesti myydyimmät tuotteet ovat silti makkaraperunat ja höyrymakkara.

Erityisesti Ulla Grillin makkaraperunoiden maine on kiirinyt kauas. Iso annos painaa kaikkine mausteineen noin 1,3 kiloa.

– Jos asiakas ei ole tuttu, varoitamme aina, että tulossa on todella iso annos, ettei ruokaa päätyisi turhaan roskiin. Olemme tuoneet listalle myös lasten annoksen, jonka monet duunarit ovat ottaneet omakseen, kertoo Ketola.

Yrittäjän mukaan grillin vankimmaksi kanta-asiakaskunnaksi ovat vuosien varrella vakiintuneet juuri fyysisen työn tekijät. Grilli avaa ovensa maanantaista lauantaihin jo aamukuudelta. Tammelantorin toriaikojen laajennuttua grilliä on pidetty samoina päivinä auki iltakuuteen. Ullan Grilli on nykyisin auki myös sunnuntaisin kello 12–18, mutta yögrillikisaan yrittäjä ei ole lähdössä.

– Aukioloaikojen laajentaminen oli meille iso muutos ja olen pystynyt työllistämään enemmän. Olen silti itse ainakin jollain tapaa töissä seitsemänä päivänä viikossa.

Samaan aikaan yleisöäänestyksen kanssa pidetyn Tamperelaisen Lukijaraadin äänestyksen ykkönen oli Vaakon Nakki, joka keräsi yli 25 prosenttia hieman alle 500 äänestä. Ulla Grilli pääsi 19 prosenttiin ja Lukijaraadin kolmonen Nakkifakiiri 6 prosenttiin.

Ullan Grilli juhlii voittoa torstaina 13. joulukuuta jakamalla asiakkaille heti aamusta lähtien 100 kiloa suomimakkaraa kahvin kera.

Paras Tamperelainen Grilli 2018

1) Ullan Grilli 21,4 %

2) Vaakon Nakki 18,4 %

3) Orimuskioski 7,6 %

4) Jankan Wanha Grilli 4,3 %

5) Pizpala 4,0 %

6) Tammelantorin Herkkugrilli 3,8 %

7) Herwood Grilli 3,6 %

8) Ylägrilli 3,1 %

9) Lukonmäen Grilli 3,1 %

10) Nakkifakiiri 3,0 %

Ääniä yhteensä 5713, äänestäneistä 12,8 % ei osannut nimetä omaa suosikkigrilliään. Äänestyksen toteutti Tietoykkönen/Keskisuomalainen Oyj

Aiheeseen liittyvää

  1. Raju myynti kuumentaa kauppiaiden tunteita Tammelantorilla – "Olisiko sitten hyvä, että pöydät ovat tyhjinä?" 3.10.2018 7:00
  2. Hurja kaksintaistelu! – Paras Tamperelainen Grilli ratkesi vain 13 äänen erolla 16.12.2017 11:00
  3. Tammelantorilla alkavat teemaperjantait – Avaus ratikka-asialla 17.9.2018 14:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut