Teivon raviradalle ei enää etsitä uutta paikkaa aktiivisesti

TEIVO Keskusteluyhteys on silti auki ja ideointia tehdään taustalla.

Ravirata sijaitsi aiemmin Kalevassa. Kasvava kaupunki tarvitsi raviradan alueen muuhun käyttöön, ja rata siirrettiin Ylöjärvelle. Ilmakuva on otettu kaksi vuotta ennen radan siirtämistä Teivoon. Tampereen kaupunki, ilmakuva v. 1974

Marjo Rämö

Suunnitelmat Teivon raviradan siirtämisestä ovat tällä erää tyssänneet. Ylöjärven kaupungin hankepäällikkö Mari Ruissalo kertoo, ettei Ylöjärven kaupunki käy aktiivisesti neuvotteluita raviradan siirtämisestä toisaalle tai etsi uutta paikkaa radalle.

– Olemme palanneet lähtöruutuun.

Ylöjärvellä ehdittiin miettiä useampaakin uutta paikkaa raviradalle, muun muassa Julkujärveä ja Kolmenkulmaa. Näistä Kolmenkulma olisi ollut sijainniltaan paras, ja siksi se nousi ykkösvaihtoehdoksi.

– Rahoitusmallia ei saatu kasaan. Rahoittajiksi kaavailtiin sekä Tampereen että Ylöjärven kaupunkeja ja Tampereen Ravirata Oy:tä rahoittavia tahoja.

Ravirata sijaitsee Ylöjärven kaupungissa, mutta maan omistaa Tampereen kaupunki. Tampereen Ravirata Oy on tontilla vuokralla.

Vuokra-aika päättyy vuoden 2035 lopussa.

Ravirataa on soviteltu myös Lempäälän. Lempäälän kaupungin elinvoimakaavoittaja Pekka Seppänen kertoo, että raviratahanke on tällä hetkellä iso kysymysmerkki.

– Meillä ei ole tällä hetkellä tietoa, onko hanke edistämiskelpoinen.

Ylöjärvellä varaudutaan jo siihen, ettei Teivon ravirataa päästä täydennysrakentamaan nopealla aikataululla. Alueelle oli tarkoitus rakentaa asuntoja.

–  Ylöjärven intresseissä on päästä kehittämään aluetta, mutta pikaista ratkaisua ei ole odotettavissa. Tarkoitus on kuitenkin pitää keskusteluyhteyttä auki osapuolten välillä, Mari Ruissalo kertoo.

Tampereen Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Mahlamäki kertoo, että taustalla käydään vielä ideointia Tampereen raviradan siirtämisestä.

– Raviradan siirtäminen on kuitenkin niin iso asia, ettei se käy sormea näpäyttämällä. Raviradan siirtäminen maksaisi noin 15 miljoonaa euroa.

Mahlamäki muistuttaa, ettei raviradalla ole kiirettä lähteä nykyisestä paikasta, sillä vuokra-aikaa on jäljellä vielä 17 vuotta.

– Tuskin kukaan tietää, millainen maailma on vuonna 2035.

Teivossa ravataan seuraavan kerran Magic Monday -ravit maanantaina 17.12. Vuoden viimeiset ravit ravataan Teivossa lauantaina 22. joulukuuta.

Tältä ravirata näytti vuonna 1946, kun se sijaitsi vielä Tampereella Kalevassa:

Ravirata vuonna 1974 eli pari vuotta ennen kuin se siirrettiin Kalevasta Ylöjärvelle:

Raviradan historiaa Tampereella

Tampereen ensimmäinen ravirata sijaitsi Kalevassa, ja se tunnettiin nimellä Hipposrata. Rata oli Kalevassa vuosina 1910–1976. Hipposradan paikalla sijaitsee nyt muun muassa Tampereen rumimmaksi rakennukseksikin nimitetty Hippostalo ja Kekkosentie.

Ravirata siirrettiin Tampereelta Teivaalan kartanon maille Ylöjärvelle. Teivossa ravattiin ensimmäisen kerran vuonna 1976.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 7. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 8. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 9. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 10. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 11. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 12. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 13. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta
 14. Öljysäiliön suojavillat alkoivat palaa Lempäälässä sijaitsevalla tehdasalueella – pelastuslaitos sammutustöissä puoleen päivään saakka
 15. Vehoniemen automuseo valittiin Vuoden ajoneuvomuseoksi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 6. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 7. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 8. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 9. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 10. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 13. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 14. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.