Tampereen korkein asuinrakennus avautui asukkaille – Luminary II:n muuttopäivä tänään

Luminary tulevaisuuden havainnekuvassa ratikan kanssa.

Petteri Mäkinen

Tampereen korkein asuinrakennus Luminary valmistuu hyvissä jouluksi, ja ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon jo 27. marraskuuta.

Luminaryn valmistuessa katutasoon avautuvat myös tornitalon ensimmäiset liiketilat ja aulatilat palveluineen.

Matalamman, 7-kerroksisen As. Oy Tampereen Luminary I:n muuttopäivä oli 27. marraskuuta ja 21-kerroksisen torniosan, As. Oy Tampereen Luminary II:n muuttopäivä on 13. marraskuuta.

– Luminary on Tampereen korkein asuinrakennus ja edustaa uudenlaista kaupunkiasumisen palvelukokonaisuutta. Luminaryn palveluntarjonta asukkaille sisältää muun muassa sisäisen wlan-verkon, yhteiskäyttöauton ja Smartpost-pakettinoutopisteen. Rakennuksen alakertaan on suunniteltu liiketiloja, joihin ensimmäisenä ovensa avasi Bistro-Café Hygge, kertoo Skanska Kotien yksikönjohtaja Toni Tuomola

Luminaryn liiketiloista on vuokrattu jo yli puolet, ja seuraavaksi alakertaan avaa sushiravintola Itsudemo vuoden 2019 alussa.

Keskusta-asumisessa korostuu palveluiden lisäksi myös sujuva joukkoliikenne. Ratikkapysäkki valmistuu sadan metrin päähän ja rautatieasemalle kävelee minuutissa.

– Laadukas ja helppo keskusta-asuminen selvästi kiinnostaa ja Luminaryn asunnoista 162 on jo myyty. Muutamia asuntoja on vielä vapaana, mutta kyllä pian viimeisiä viedään, Tuomola sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut