Dopingrikos, pahoinpitelyjä, huumerikoksia... – Syyttäjä vaatii pahamaineisen rikollisryhmän tamperelaiselle jäsenelle ehdotonta vankeutta yhdestätoista rikoksesta

Tamperelaismiehelle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa dopingainerikkomuksesta. sauvo jylhä

Pekka Ruissalo

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Ahva vaatii tunnetun suomalaisen rikollisryhmän tamperelaiselle jäsenelle ehdotonta vankeusrangaistusta yhteensä yhdestätoista eri rikoksesta. Rikosnimikkeiden joukkoon mahtuu muun muassa yksi dopingrikos, pahoinpitelyitä sekä useampi huumausaineisiin liittyvä rikos.

Mies on keskeisenä syytettynä kokonaisuudessa, johon kytkeytyy muun muassa huumausaineiden ja dopingaineiden kauppaa. Kokonaisuuteen liittyy myös muita syytettyjä, joilla on taustallaan muussa väkivaltarikoshistoriaa.

Huume- ja dopingkauppaa on toteutettu Tampereella ja Pirkanmaan seudulla. Mies on muun muassa pitänyt hallussaan kasvuhormonia, nandrolonia, kymmenittäin testosteronivalmisteita sekä stanotsololia.

Mainituista aineista hän on luovuttanut laittomasti testosteroniampulleja henkilölle, joka on jäänyt tutkinnassa toistaiseksi tuntemattomaksi. Mies on tunnustanut menettelyn tapauksen esitutkinnassa. Tapahtuneet väärinkäytökset sijoittuvat alkusyksyyn vuonna 2017.

Miestä syytetään myös kahdesta pahoinpitelystä, jotka ajoittuvat samalle päivälle heinäkuuhun 2017. Nokialla hän on pahoinpidellyt alaikäistä poikaa lyömällä tätä nyrkillä, Tampereella samaten alaikäistä poikaa lyömällä tätä useita kertoja päähän. Lyönneistä on aiheuttanut kipua, tajunnan heikkenemistä sekä mahdollinen huimauskohtaus.

Lisäksi mieheltä on syyskuussa 2017 takavarikoitu huumausaineita: mies on pitänyt hallussaan 560 grammaa metamfetamiinia. Poliisi takavarikoi huumausaineet miehen käyttämästä ajoneuvosta. Hän on saanut ne toistaiseksi tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä. Syyskuussa 2017 mies myös yritti karata vartijoiltaan ollessaan tutkintavankina. Poliisi pysäytti auton poliisiaseman kupeeseen Sorinkadulle, ja ovien avattua mies yritti paeta. Poliisi tavoitti miehen Otavalankadulta.

Syyttäjän mukaan rikokset liittyvät keskeisesti miehen edustaman, tunnetun rikollisryhmän toimintaan. Syyttäjän mukaan kyseessä olevissa rikoksissa on ollut kyse rikollisryhmän toimintaperiaatteisiin liittyvistä teoista, jotka olisivat toteutuessaan hyödyttäneet rikollisryhmää.

Oikeus antaa asiassa kansliapäätöksen tammikuussa 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko kesä 2020 mahdollisuus kaupunkikulttuurin muutokselle? – Anna-Kaisa Heinämäki: "Piknikit ja perheen yhteinen tekeminen on tervetullutta"
 2. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 3. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 4. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 5. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Kolumni: Parempaa palvelua
 8. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Lukijalta: Liikenneyhteydet kuntoon
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 13. Lielahden kartanopuisto aiotaan kunnostaa alkuperäiseen asuunsa – suunnitelmissa penkkejä, istutuksia ja tapahtuma-alue
 14. Kuumat säät vetivät vesille Pirkanmaalla – Poliisi rokotti veneilijöitä koska pelastusliivit olivat jääneet rannalle
 15. Miten käy Tampereen jatko kulttuuripääkaupunkikilpailussa? – Asia ratkeaa juhannuksen jälkeen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 6. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 7. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 8. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 9. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 10. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 11. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 12. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 13. Kolumni: Kenelle kolikot kilisevät?
 14. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 15. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.