Tiina Elovaara teki päätöksensä: Lähtee ehdolle kevään eduskuntavaaleihin

POLITIIKKA Meillä on hyviä ehdokkaita ja tekijöitä, mutta naisia tarvitaan enemmän, kansanedustaja perustelee.

Kansanedustaja Tiina Elovaara, 32, on miettinyt päätöstään koko syksyn. Ihmiset ja tiedotusvälineet ovat kyselleet, vieläkö Elovaaraa kiinnostaisi lähteä eduskuntavaaleihin keväällä 2019. Siitäkin huolimatta, vaikka Sinisten todennäköisyys saada yhtäkään kansanedustajaa Pirkanmaalta vaikuttaa ennakkokaavailuissa onnettomalta.

Pitkään Elovaara ehti miettiä luopumistakin ja teki luopumistyötä. Lopullinen päätös selvisi itsenäisyyspäivän alla, ja siitä hän kertoo nyt ensimmäisenä tässä lehtijutussa Kaupunkilehti Tamperelaiselle Tätä ennen hän on pohtinut asiaa puoli vuotta.

Ja päätös tulee tässä: se on kyllä.

– Syitä on monia. Ensimmäisenä on se, että minä olen Sinisen puolueen perustajajäsen yhdessä Simonin (Elo) ja Sampon (Terho) kanssa. He ovat minulle kuin veljiä. Minä olen sitoutunut tähän ja me olemme sitoutuneet tähän. Tämä on nyt vietävä maaliin: aivan sama, onko henkilökohtainen äänimäärä sitten kolme ääntä vai kolme tuhatta ääntä, Elovaara sanoo vakavana.

– Sitten ovat paikalliset äänestäjät, siniset ihmiset joiden voimalla jaksan. Lisäksi Siniset tarvitsee naisia. Meillä on hyviä ehdokkaita ja tekijöitä, mutta naisia tarvitaan enemmän.

Elovaaran mukaan politiikasta on kadonnut tavallisen ihmisen asioiden hoitaminen tai ylipäätään niistä asioista kiinnostuminen.

– Haluan tehdä päätöksiä, jotka auttavat tavallisen suomalaisen asiaa. Suomalaiseen keskusteluun tulisi palauttaa se tavallinen perusduunari, perusjörrikkä.

– Haluan myös uudistaa politiikan rakenteita. Politiikan johtoon pitää saada enemmän naisia. Haluan kysyä samalla äänestäjiltä, minkälaisia kansanedustajia he haluavat? Kun taannoin eduskunnan kyselytunnilla puhuttiin lasten mielenterveydestä, käytettiin 30 puheenvuoroa joista 29 oli naiskansanedustajilta, Elovaara jatkaa.

Elovaara asettuu ehdolle tiedostaen hyvin, että poliittinen ura saattaa olla ohi kun kevät koittaa.

– Jos olisin koskaan elämässäni miettinyt todennäköisyyksiä, minun pitäisi olla nyt syrjäytynyt nuori eikä kansanedustaja. Jossain tutkimuksessa määriteltiin viisi seikkaa, jotka määrittävät tyypillisen syrjäytyneen, ja minä täytän ne kaikki.

– Olen 32 ja tehnyt politiikkaa yli kymmenen vuotta. Se on ollut kova ja hyvä korkeakoulu. On paljon asioita, joista voi olla ylpeitä. Meille on valitettu hallitukseen lähdöstä. Mielestäni se menee niin, että kun pääministeri soittaa, sitten vastataan huutoon. Katsokaa työllisyyttä nyt, miettikää monessako Euroopan maassa on yleensä toimintakykyinen hallitus.

Tässä jutussa Tiina Elovaara muistelee, millaisia vaiheita neljä vuotta eduskunnassa ja hallitusvastuussa on sisältänyt.

Tiina Elovaara

Syntynyt Tampereella joulukuussa 1986.

Lähti mukaan politiikkaan vuonna 2007. Valittiin kansanedustajaksi keväällä 2015 Perussuomalaisten listalta, sai 4 107 ääntä.

Sinisten jäsen vuodesta 2017, valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi joulukuussa 2017.

Ollut Tampereen kaupunginvaltuustossa yhtäjaksoisesti vuodesta 2008.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut