Ei epäilystäkään – Paras Tamperelainen Pizza löytyy Pizzeria Napolista: "Aivan huikea tulos"

RAVINTOLAKISA:Voitto ratkesi oikealla äänivyöryllä, sillä Napolin osuus oli peräti 28 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Pizzeria Napoli voitti Paras Tamperelainen Pizza -äänestyksen. Omistajat halusivat kuvaan mahdollisimman monta työntekijää. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Tamperelainen Pizzeria Napoli on voittanut Paras Tamperelainen Pizza 2018 -äänestyksen.

Ääniä annettiin yhteensä 5 713. Napolia äänestettiin 1 602 kertaa. Voitto ratkesi oikealla äänivyöryllä, sillä Napolin osuus oli peräti 28 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Toiseksi tulleen Hevalin ja kolmanneksi sijoittuneen Evinin osuudet olivat 8,8% ja 8,7%.

OmistajapariskuntaKalle ja Birgitta Räsänen ovat ymmärrettävästi häkeltyneitä ravintolansa saamasta suosiosta.

– Onhan tuo aivan huikea tulos. Tämä on valta kunnianosoitus, sanoo Kalle Räsänen.

– Tämä on meille aivan upea palkinto tamperelaisilta asiakkailta. Se on pitkän työn tulosta, sillä pyrimme aina olemaan tarkkoja ja kuuntelemaan asiakkaidemme toiveita, sanoo puolestaan Birgitta.

Tämä vuosi on ollut monella tavoin hyvä Napolille. Perinteikäs pizzeria täytti kunnioitettavat 40 vuotta ja voitti kesällä Tampereen paras ravintola -äänestyksen.

Omistajien näkökulmasta menestys ei kuitenkaan tarkoita työn loppumista, sillä menestys tuo mukanaan myös entistä vaativampia asiakkaita.

– Asiakkaat osaavat nyt myös vaatia meiltä entistä enemmän. Menestys tarkoittaa sitä, että meidän pitää skarpata entistä lujempaa.

Napoli on Tampereen vanhin pizzeria. Räsäset ostivat vuonna 1978 perustetun ravintolan vuonna 1992 keskellä pahinta lamaa. Menestyksensä salaisuutena he pitävät omaan työvoimaan luottamista sekä ajanmukaisuutta.

– Olemme eettisiä ostajia, eli pyrimme seuraamaan, mistä meidän tonnikalat ja katkaravut tulevat. Olemme myös mukana vegaanihaasteissa, sanoo Birgitta.

Pienen perheyrityksen etuja ovat helppous ja joustavuus. Maailman kuumimpia pizzatrendejä ja asiakkaiden toiveita pystytään tuomaan nopeasti listoille.

Napolin kaltaisen ravintolan haasteena onkin ajanmukaisuuden yhdistäminen perinteisiin. Pitkä historia tuo mukanaan omanlaisia anpaineita.

– Ihmisillä on varmasti tietynlainen mielikuva tästä ravintolamiljööstä ja siitä, minkälaista ruokaa täältä saa. Laaja ruokalista mahdollistaa kokeilemisen ja samalla ravintolakokemuksen ylläpitämisen, mutta klassikoista me emme voi tinkiä. Voisi sanoa, että meidän liikkeemme eivät ole niinkään räväköitä vaan sellaisia vaivihkaisia ja varovaisia, luonnehtii Kalle.

Pizzeriassa käy edelleen on paljon vakioasiakkaita, joilta ei jää pieninkään muutos huomaamatta.

– Hyvä esimerkki on salaattipöydän kaaliraaste. Toimme siihen kerran vaivihkaa puolet tavallista salaattia, mutta asiakkaat huomasivat tekemämme muutoksen heti.

Viime kädessä Räsäset pitävät Napolin menestyksen salaisuutena hyvää ravintolakokemusta. Kalle Räsäsen mukaan sen merkitystä ei voi väheksyä.

– Asiakaskokemus on meille kaikki kaikessa. Jos ravintolan palvelu on huonoa niin sitä ei hyväkään ruoka pelasta, lisää Birgitta.

Paras Tamperelainen Pizza

Äänestyksen toteutti Tietoykkönen/Keskisuomalainen Oyj

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 2. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 3. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 4. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 5. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 6. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 7. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 8. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 9. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 10. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 11. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 12. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 13. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 14. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 15. Tampereen kaupungille lahjoituksena 15 pelastusrengasta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 2. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 3. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 4. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 5. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 6. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 7. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 8. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 9. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 10. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 11. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 12. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 13. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 14. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 15. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.