Ei epäilystäkään – Paras Tamperelainen Pizza löytyy Pizzeria Napolista: "Aivan huikea tulos"

RAVINTOLAKISA:Voitto ratkesi oikealla äänivyöryllä, sillä Napolin osuus oli peräti 28 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Tamperelainen Pizzeria Napoli on voittanut Paras Tamperelainen Pizza 2018 -äänestyksen.

Ääniä annettiin yhteensä 5 713. Napolia äänestettiin 1 602 kertaa. Voitto ratkesi oikealla äänivyöryllä, sillä Napolin osuus oli peräti 28 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Toiseksi tulleen Hevalin ja kolmanneksi sijoittuneen Evinin osuudet olivat 8,8% ja 8,7%.

OmistajapariskuntaKalle ja Birgitta Räsänen ovat ymmärrettävästi häkeltyneitä ravintolansa saamasta suosiosta.

– Onhan tuo aivan huikea tulos. Tämä on valta kunnianosoitus, sanoo Kalle Räsänen.

– Tämä on meille aivan upea palkinto tamperelaisilta asiakkailta. Se on pitkän työn tulosta, sillä pyrimme aina olemaan tarkkoja ja kuuntelemaan asiakkaidemme toiveita, sanoo puolestaan Birgitta.

Tämä vuosi on ollut monella tavoin hyvä Napolille. Perinteikäs pizzeria täytti kunnioitettavat 40 vuotta ja voitti kesällä Tampereen paras ravintola -äänestyksen.

Omistajien näkökulmasta menestys ei kuitenkaan tarkoita työn loppumista, sillä menestys tuo mukanaan myös entistä vaativampia asiakkaita.

– Asiakkaat osaavat nyt myös vaatia meiltä entistä enemmän. Menestys tarkoittaa sitä, että meidän pitää skarpata entistä lujempaa.

Napoli on Tampereen vanhin pizzeria. Räsäset ostivat vuonna 1978 perustetun ravintolan vuonna 1992 keskellä pahinta lamaa. Menestyksensä salaisuutena he pitävät omaan työvoimaan luottamista sekä ajanmukaisuutta.

– Olemme eettisiä ostajia, eli pyrimme seuraamaan, mistä meidän tonnikalat ja katkaravut tulevat. Olemme myös mukana vegaanihaasteissa, sanoo Birgitta.

Pienen perheyrityksen etuja ovat helppous ja joustavuus. Maailman kuumimpia pizzatrendejä ja asiakkaiden toiveita pystytään tuomaan nopeasti listoille.

Napolin kaltaisen ravintolan haasteena onkin ajanmukaisuuden yhdistäminen perinteisiin. Pitkä historia tuo mukanaan omanlaisia anpaineita.

– Ihmisillä on varmasti tietynlainen mielikuva tästä ravintolamiljööstä ja siitä, minkälaista ruokaa täältä saa. Laaja ruokalista mahdollistaa kokeilemisen ja samalla ravintolakokemuksen ylläpitämisen, mutta klassikoista me emme voi tinkiä. Voisi sanoa, että meidän liikkeemme eivät ole niinkään räväköitä vaan sellaisia vaivihkaisia ja varovaisia, luonnehtii Kalle.

Pizzeriassa käy edelleen on paljon vakioasiakkaita, joilta ei jää pieninkään muutos huomaamatta.

– Hyvä esimerkki on salaattipöydän kaaliraaste. Toimme siihen kerran vaivihkaa puolet tavallista salaattia, mutta asiakkaat huomasivat tekemämme muutoksen heti.

Viime kädessä Räsäset pitävät Napolin menestyksen salaisuutena hyvää ravintolakokemusta. Kalle Räsäsen mukaan sen merkitystä ei voi väheksyä.

– Asiakaskokemus on meille kaikki kaikessa. Jos ravintolan palvelu on huonoa niin sitä ei hyväkään ruoka pelasta, lisää Birgitta.

Paras Tamperelainen Pizza

Äänestyksen toteutti Tietoykkönen/Keskisuomalainen Oyj

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut