Tamperelaisen päätoimittaja vaihtuu tammikuussa

MUUTOS Uudeksi päätoimittajaksi nousee uutispäällikkö Petteri Mäkinen.

Petteri Mäkinen on työskennellyt Tamperelaiselle lähes kaksi vuosikymmentä. Marjo Rämö

Marjo Rämö

Kaupunkilehti Tamperelaisen päätoimittaja vaihtuu ensi vuoden alussa. Karri Kannalan tilalle tulee lehden pitkäaikainen uutispäällikkö Petteri Mäkinen

– Tamperelainen on Suomen ensimmäinen kaupunkilehti ja printtilehden lukijamäärältään suurin. Pelkästään tätä taustaa vasten lehden päätoimittajuus on iso kunnia ja samalla merkittävä haaste, Mäkinen toteaa.

Tuoreimman Kansallisen mediatutkimuksen mukaan Tamperelaisella on tällä hetkellä printissä ja verkossa yhteensä 156 000 lukijaa.

– Tamperelaisen asema Tampereella on vahva, mutta jokaisen ilmestyvän lehden pitää aina lunastaa seuraavan numeron paikka ihmisten arjessa, Mäkinen kertoo.

Tamperelaisen jutuista jo enemmän kuin kolme neljäsosaa valmistuu digitaalisiin kanaviin. Tästä huolimatta uusi päätoimittaja haluaa vaalia myös perinteistä paperilehteä, joka kannetaan koteihin keskiviikkoisin ja lauantaisin.

– Painettu Tamperelainen on edelleen meidän silmäterämme, josta pidämme erityisen hyvää huolta. Painetun lehden ulkoasu uudistetaan vielä kevään aikana, Mäkinen kertoo.

Lehden nykyinen päätoimittaja Karri Kannala on työskennellyt helmikuun alusta lähtien päätoimittajuuden ohella Tamperelaista julkaisevan Etelä-Suomen Median paikallisjohtajana sekä Mediatalo Keskisuomalaisen valtakunnallisen myynnin markkinointi- ja myyntijohtajana.

– Näissä toimissa painopiste on väistämättä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, minkä vuoksi muutin toukokuussa Tampereelta Vantaalle, Kannala kertoo.

Kannala koki, ettei päätoimittajan Vantaalla asuminen ollut luontevaa lehden kannalta.

– Tamperelaisen ylivoimainen vahvuus on paikallisuus, eikä aitoa paikallisuutta voi päätoimittajana edustaa asumalla muualla. Tämän vuoksi aloitimme hallitun siirrosvaiheen Tamperelaisen tehtävien osalta jo helmikuussa: toukokuussa saimme kustannusjohtajaksi Aki Kolan ja nyt vuodenvaihteessa päätoimittajana aloittaa Petteri Mäkinen. Tamperelainen on näin siirretty osaaviin käsiin niin journalismin kuin liiketoiminnankin osalta, Kannala perustelee.

Kannala aloitti Tamperelaisen päätoimittajana lokakuussa 2015. Kannala toi lehteen muun muassa ajatusta Pirkanmaa-tasosta ja erityisesti Tampereen seudusta.

– Karri on ollut aktiivinen, osaava ja itseään säästämätön päätoimittaja. Hänen jäljiltään lehti on monilla sekä lukijamääriin että lehden talouteen liittyvillä mittareilla paremmassa kunnossa kuin koskaan, Mäkinen kertoo.

Kannala pysyy edelleen mukana Tamperelaisen toiminnan taustalla, ja Tampere on vahvasti mukana hänen arjessaan.

– Kuuluuhan Suomen vanhin kaupunkilehti Etelä-Suomen Mediaan ja on siten osa päivittäistä työtäni myös jatkossa.

Petteri Mäkinen

44-vuotias

filosofian maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena Suomen historia

ensimmäinen juttu Tamperelaiseen elokuussa 2000 jääkiekkokauden lähtökohdista

uutistoimittajaksi 2006, uutispäälliköksi 2011

asuu Koillis-Tampereella

perheessä vaimo ja kaksi kouluikäistä lasta

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut