Nyrkkeilyn entinen SM-mitalisti on keskeinen syytetty suuressa huumausaineisiin keskittyvässä oikeudenkäynnissä Tampereella – NHL-pelaaja Jori Lehterä on yksi syytetyistä

Pirkanmaan käräjäoikeus alkaa uudenvuodenaattona käsitellä suurta doping- ja huumausaineisiin liittyvää rikoskokonaisuutta, jossa keskeisenä syytettynä on 1970-luvulla syntynyt entinen nyrkkeilyn SM-pronssimitalisti. sauvo jylhä

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus aloittaa uudenvuodenaattona käsittelyn, jossa syytettynä on 22 henkilöä epäiltynä erilaisista huumausaineisiin ja dopingaineisiin kytkeytyvistä rikoksista. Kokonaisuus on saanut ennakkoon paljon julkisuutta, sillä yksi syytetyistä on pitkään Tapparassa pelannut nykyinen NHL-kiekkoilija Jori Lehterä

Tapaukseen liittyy myös muita urheilunimiä, joista keskeinen syytetty on nyrkkeilyssä SM-mitalin aikoinaan saanut 1970-luvulla syntynyt mies. Huumeista alkanut tutkinta laajeni dopingrikoksiin urheilutaustaiselta henkilöltä löydettyjen aineiden myötä.

Rikosnimikkeinä kokonaisuudessa on muun muassa törkeitä huumausainerikoksia, huumausainerikoksia, törkeä rahanpesu ja ammattimainen kätkemisrikos. Sisä-Suomen poliisi epäilee että vyyhtiin liittyy noin kaksi kiloa kokaiinia, jota on myyty lähinnä Pirkanmaalla.

1970-luvulla syntyneeltä mieheltä löytyy pitkä rikoshistoria. Mies tuomittiin lokakuussa 2006 vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen 10 gramman kokaiinierän käytöstä. Syyttäjä syytti alkujaan 30 grammasta, mutta näyttö riitti oikeuden mielestä kymmeneen grammaan.

Vuonna 2008 mies oli tuomiolla muun muassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä sekä kirjanpitorikoksesta. Näistä mies sai neljä kuukautta vankeutta, joka muunnettiin sittemmin yhdyskuntapalvelukseksi.

2010-luvun puolella mies on saanut tuomion muun muassa järjestyksenvalvontarikkomuksesta. Hyvin Tampereen yöelämästä muistettava mies sai 10 päiväsakkoa valvottuaan järjestystä tamperelaisravintolassa ilman voimassa olevaa järjestyksenvalvontakorttia. Vuonna 2015 tuli 40 päiväsakon tuomio rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä ajoneuvoverorikkomuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko kesä 2020 mahdollisuus kaupunkikulttuurin muutokselle? – Anna-Kaisa Heinämäki: "Piknikit ja perheen yhteinen tekeminen on tervetullutta"
 2. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 3. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 4. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 5. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Kolumni: Parempaa palvelua
 8. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Lukijalta: Liikenneyhteydet kuntoon
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 13. Lielahden kartanopuisto aiotaan kunnostaa alkuperäiseen asuunsa – suunnitelmissa penkkejä, istutuksia ja tapahtuma-alue
 14. Kuumat säät vetivät vesille Pirkanmaalla – Poliisi rokotti veneilijöitä koska pelastusliivit olivat jääneet rannalle
 15. Miten käy Tampereen jatko kulttuuripääkaupunkikilpailussa? – Asia ratkeaa juhannuksen jälkeen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 6. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 7. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 8. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 9. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 10. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 11. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 12. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 13. Kolumni: Kenelle kolikot kilisevät?
 14. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 15. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.