Mitä pitää huomioida, kun vuokraa airbnb-asunnon? – Uusi verkkosivusto jakaa tietoa jakamistalouden kiemuroista

Jakamistaloutta on se, että yksityishenkilöt jakavat toisilleen hyödykkeitä ja palveluita joko ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Jussi Vehkasalo

toimitus

Mitä pitää muistaa, jos haluaa vuokrata omaa asuntoa tai autoa satunnaisesti muiden käyttöön? Mitä tulee huomioida, kun haluaa tehdä keikkatyötä tai ostaa siivouspalveluja? Mitä veroja erilaisista jakamistaloudessa saaduista tuloista tulee maksaa?

Näihin kysymyksiin tarjoaa vastauksia uusi jakamistalousinfo.fi verkkosivusto.

Se kokoaa yhteen eri viranomaisten jakamistalouteen liittyviä ohjeita ja tietoa lakisääteisistä velvoitteista.

Sivustolta saa tietoa siitä, mitä tulee ottaa huomioon, kun yksityishenkilöt esimerkiksi vuokraavat omaa asuntoaan tai autoaan lyhytaikaisesti tai tarjoavat tai teettävät työtä.

Sivusto sisältää ohjeita ja vinkkejä niin jakamistalouden palvelujen käyttäjille kuin tarjoajille. Lisäksi sivustolta löytyy yhteen koottuna muutakin tietoa jakamistaloudesta, kuten selvityksiä ja tutkimuksia. Sivusto palvelee näin ollen myös aiheesta kiinnostuneita tutkijoita ja mediaa.

Sivustolla on tietoa esimerkiksi siitä, milloin palvelujen tarjoamiseen tarvitaan lupa, mitä veroja pitää maksaa ja miten toimia mahdollisissa ongelmatilanteissa. Alkuvaiheessa sivusto tarjoaa palvelun tarjoajille ja käyttäjille tietoa liikkumisesta ja kuljetuksesta, majoituksesta ja tiloista, keikkatyöstä sekä tavaroiden vuokrauksesta.

Jakamistaloutta on se, että yksityishenkilöt jakavat toisilleen hyödykkeitä ja palveluita joko ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Käytännössä toiminta tapahtuu nykyisin useimmiten digitaalisten alustojen tai mobiilisovellusten kautta.

Sivustosta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö, ja sisältöä sinne ovat tuottaneet Eläketurvakeskus, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Verohallinto.

Verkkopalvelu avataan ruotsiksi 17.1.2019 ja englanniksi alkuvuodesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 2. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 3. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 4. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 5. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 6. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 7. Tampereen lasten ja nuorten sairaalan potilaat saivat sähkökäyttöiset leikkiautot – Kulkupeleillä on kilpailukykyinen huippunopeuskin
 8. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"
 9. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 10. Pohjois-Hervantaan rakennetaan uutta asumista
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 13. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 14. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 15. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.