Lentotilanne alkaa palautua normaaliksi – Jäiset olosuhteet viivästyttivät viikonlopun liikennettä

Lauantaina myöhässä olivat erityisesti kaukolennot.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lentojen tilanne alkaa palautua normaaliksi tänään sunnuntaina, mutta joitain myöhästymisiä on edelleen luvassa.

Helsinki-Vantaalta lähtevien lentojen aikatauluista selviää, että esimerkiksi Finnairin aamulento Wieniin lähtee vasta puoliltapäivin. Myös aamupäivän lennot Teneriffalle ja Fuerteventuralle pääsivät lähtemään vasta iltapäivän puolella.

Eilen lauantaina Finnair tiedotti, että jäiset sääolosuhteet viivästyttivät lentoja, sillä koneiden moottoreita täytyi sulattaa ja jäinen asemataso hidasti toimintoja.

Tämä aiheutti merkittäviä myöhästymisiä ja joidenkin lentojen peruutuksia perjantai-iltana. Lauantaina myöhässä lähtivät erityisesti kaukolennot. Joitain lentoja myös peruttiin.

Viestintäkoordinaattori Mari Kanerva Finaviasta arvioi eilen Ylelle, että valtaosan lennoista odotettiin palautuvan normaaliksi sunnuntain aikana.

– Ihmisiä on ollut paljon liikenteessä, niin totta kai myöhästymiset ovat olleet todella ikävä juttu heille. Olemme tietysti tosi pahoillamme tästä tilanteesta, Kanerva kertoi Ylelle.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut