Teatteriarvio: Lumikki ja kääpiöt hurmaavat ilollaan

TEATTERIARVIO Kehitysvammaisteatteri La Strada yllättää jälleen myönteisesti: Lumikki ja seitsemän kääpiötä on elämäniloista koko perheen teatteria.

Tällä iloisella ja energisella porukalla syntyi Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Päivi Kovalainen

Katariina Fleming

Ensi vuonna 10-vuotisjuhliaan viettävä La Strada on yksi Tampereen teatterielämän tärkeistä vaikuttajista. Anu Panulan perustama ja johtama teatteri näyttää, että kehitysvammaisilla on tasavertainen oikeus teatterin tekemiseen. Katsojille esitykset ovat olleet suuria elämyksiä.

La Stradassaei ole koskaan menty sieltä, missä aita on matalin. Produktiot ovat olleet haastavia ja mieleen on jäänyt vahvana esimerkiksi Lorcan Bernarda Alban talo

Klassikkosatu Lumikki ja seitsemän kääpiötä on saanut ryhmältä omaleimaisen tulkinnan. Anu Panula johdattaa alussa sadun maailmaan ja vauhdikkaat kohtaukset seuraavat toisiaan. Lumikin paha äitipuoli kuvittelee olevansa maassa kaunehin, mutta taikapeili kertookin Lumikin lumoavasta kauneudesta. Hänellä on iho valkea kuin lumi, huulet punaiset kuin veri ja hiukset mustat kuin ebenpuu – juuri kuin hänen kuollut äitinsä oli toivonut. Tästä alkaa Lumikin pitkä pakomatka. Loppu on tietysti onnellinen hääkakkuineen.

Oman teatterin väen lisäksi nyt on saatu mukaan Pirkanmaan Tanssiopiston nuoria opiskelijoita. Balettimestari Outi Vilosen koreografia keventää kokonaisuutta ja yhteistyö sujuu hienosti.

La Stradan esityksiin kuuluu aina oleellisena musiikki ja sävellykset ovat nytkin Anu Panulan isän, legendaarisen Jorma Panulan ja veljen Sami Panulan taattua käsialaa. Pieni orkesteri tulkitsee ja näyttelijät laulavat usein mukana.

EDIT 4.1. kello 8.10: La Strada viettää 10-vuotisjuhliaan.

Lumikki ja seitsemän kääpiötä

Sovitus ja ohjaus Anu Panula

Sävellys Jorma Panula ja Sami Panula

Lumikki Lilja Virtanen ja prinssi Samuli Ainasvuori sekä pupu, kauris/sammakko Pirkanmaan tanssiopistosta

Muissa rooleissa Titta Sillman, Marjo Minkkinen, Janne Kytölaakso

Kääpiöt Niko Pohja, Markus Pieniluoma, Atte Selin, Kalle Bister, Leevi Paalanen, Mari Heinilä, Markus Malmi

Kolmehenkinen orkesteri Pirkanmaan Musiikkiopistosta

Kehitysvammaisteatteri La Stradan ja Pirkanmaan Tanssiopiston yhteistyö

Esitykset jatkuvat 3.3.2019 asti La Stradassa Pirkankatu 18.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut