Vihreän veran dominointi jatkuu – Ilveksen jalkapallojoukkue on Vuoden Tamperelainen Urheilija

Jalkapallon suosio Vuoden Tamperelainen Urheilija -äänestyksessä ei osoita laantumisen merkkejä. Nyt kolmena peräkkäisenä vuonna äänestyksen voitto on mennyt jalkapallon maailmaan: vuonna 2016 voittaja oli Ilves-hyökkääjä Mikael Soisalo, 2017 tuolloin Linköpingissä pelannut Emmaliina Tulkki – ja nyt 2018 Ilveksen miesten jalkapallojoukkue.

– Tällainen äänestystulos lämmittää tietysti hankalan kauden jälkeen. Pelaajia tuli ja pelaajia meni. Nuori joukkue kamppaili kuitenkin loppuun asti mitaleita, ja europelipaikka jäi haaveeksi vasta aivan sarjakauden päätteeksi, kertoo lomaltaan tavoitettu Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola

Ensi kauden osalta joukkue on jo hyvässä rakennusvaiheessa. Erola sanoo, että Ilves etsii vielä ainakin kahta vahvistusta joukkueeseen.

– Jos katsoo muita liigaseuroja, vielä ainakaan tässä vuodenvaihteessa ei ole keltään tullut mitään pommihankintoja. Mielenkiintoista on nähdä, millaisia joukkueita Veikkausliigaan ensi kesäksi lopulta saadaan, Erola pohtii.

Äänestyksen kärkikolmikko erottui selkeästi muista. Ilveksen jalkapallojoukkue keräsi 26,9 prosenttia annetuista äänistä, mutta sai tiukan vastuksen Jukolan Viestin voittaneesta Kooveen suunnistusjoukkueesta. Koovee keräsi äänestyksessä 26,2 prosenttia annetuista äänistä.

Kolmanneksi sijoittui aituri Reetta Hurske Hurske keräsi 22,1 prosenttia annetuista äänistä. Neljänneksi sijoittui Aleksander Barkov (4,9% annetuista äänistä) ja heti perään Patrik Laine (3,8%).

Tuloslista tässä:

1. Ilves, miesten jalkapallo – 26,9%

2. Koovee, miesten suunnistus – 26,2%

3. Reetta Hurske, yleisurheilu – 22,1%

4. Aleksander Barkov, jääkiekko – 4,9%

5. Patrik Laine, jääkiekko – 3,8%

6. Topias Palmi, koripallo – 2,9%

7. Mira Potkonen, nyrkkeily – 2,2%

8. Classic, miesten salibandy – 2,0%

9. Manse PP, naisten pesäpallo – 1,6%

10. Linda Välimäki, jääkiekko – 1,6%

11. Henri Jokiharju, jääkiekko – 0,9%

12. Joonas Cavén, koripallo – 0,4%

13. Elina Gustafsson, nyrkkeily – 0,2%

14. Petra Nieminen, jääkiekko – 0,2%

Oma ehdokas-kohta keräsi 3,8% annetuista äänistä.

Äänestyksessä annettiin yhteensä 424 ääntä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut