Feministit, kommunistit ja Eläinoikeuspuolue vaalikimppaan Pirkanmaalla – Teknisen vaaliliiton tavoitteena vähintään yksi kansanedustaja

Muun muassa tämä nelikko lähtee tekemään yhteistyötä. Vasemmalta oikealle SKP:n Petra Packalén, Feministisen puolueen Annika Pajuluoma, Eläinoikeuspuolueen Tiina Ollila sekä Feministisen puolueen Tero Hannula. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Eläinoikeuspuolue, Feministinen puolue ja Suomen kommunistinen puolue lähtevät tavoittelemaan kansanedustajan paikkoja teknisen vaaliliiton kautta Pirkanmaan vaalipiirissä. Kolmen puolueen vaaliliitto pyrkii täyteen, 19 ehdokkaan listaan.

– Tällä keinoin tavoitteenamme on yksi kansanedustaja – vähintään, linjaa Feministisen puolueen Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Annamaija Saarela

Eläinoikeuspuolueen päämääränä on uudistaa nykyinen lihanormiin perustuva yhteiskuntamalli, joka sallii eläinten käytön ihmisen tuotantovälineinä, ravintona, viihdykkeinä ja asusteina.

– Suomessa eläinteollisuudessa tapetaan vuosittain kymmeniä miljoonia tuntevia itseisarvoisia olentoja. Se on myös ympäristön kannalta katastrofaalista. Eläinteollisuus on tällä hetkellä suurin moraalinen vääryys yhteiskunnassa, ja se velvoittaa muutoksiin ruuantuotannossa. Eläintuotannosta on luovuttava tuottajien kanssa yhdessä kompromissien kautta ja siirryttävä kohti suoraan ihmisille kelpaavan kasvisravinnon tuotantoa, nokialainen ehdokas Jaakko Perttunen sanoo.

Muita puolueen ajamia asioita ovat ympäristöpoliittiset teemat, kuten ympäristölle haitallisten elinkeinotukien alasajo ja lentovero sekä ihmisarvokysymykset, kuten perustulo ja vapaa liikkuvuus.

Feministisen puolueen kärkiteemoina ovat ilmastonmuutos, työelämän murros ja sosiaaliturvan uudistaminen, joihin esitettävillä toimenpiteillä tavoitellaan tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämistä politiikan kaikilla osa-alueilla. Puolueen eduskuntavaaliohjelma julkaistaan alkuvuodesta.

– Politiikassa päätöksenteon lähtökohtana tulee olla ihmisten hyvinvointi. Nykyisen kilpailuun perustuvan talouspolitiikan tilalle tulee luoda hyvinvointitalouden malli, jossa julkisia investointeja ohjataan hoivaan, hyvinvointiin ja sosiaaliseen infrastruktuuriin eli yhteiskuntaa uudistaville ja runsaasti työllistäville aloille, Annamaija Saarela sanoo.

Suomen kommunistinen puolue tekee puolestaan vaalikampanjaa laajasti eri aihepiireillä, joista kärkeen nousevat perusturvan eri muotojen tuntuva korottaminen, peruspalvelujen pitäminen julkisina ja lähellä, työehtojen parantaminen ja työpäivän lyhentäminen, ilmastonmuutoksen hillitseminen koko yhteiskuntaa koskettavalla talousjärjestelmän muutoksella sekä sotilaallinen liittoutumattomuus ja hävittäjähankinnan peruuttaminen kokonaisuudessaan.

Pirkanmaalla SKP:n ehdokkaaksi asetettu tamperelainen Petra Packalén pitää lähes kolmenkymmenen vuoden aikana tehtyä politiikkaa "törkeänä hyvinvoinnin romuttamisena".

– Suomesta luotiin hyvinvointiyhteiskunta kovalla työllä ja konkreettisilla uudistuksilla. Paremmat työehdot ja työturvallisuus, maailman huippua oleva ja kaikille kuuluva peruskoulu, jokaisen saavutettavissa oleva terveydenhoito ja pienet tulo- ja varallisuuserot ovat vain joitain esimerkkejä hyvinvointimme kulmakivistä. Leikkauspolitiikka on Sipilän aikana vain kiihtynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katso kuvat: TPV kohtasi JVG:n – Tamperelaiset futistytöt kokivat jymy-yllätyksen Helsinki Cupin avauksessa
 2. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 3. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 4. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 5. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 6. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 7. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen jääneitä on noin joka kolmannessa kunnassa
 8. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 9. Tulli on takavarikoinut kevään aikana ennätysmäärän nikotiinivalmisteita, varoittaa vaarasta – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 10. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 11. Kuka nykypäivän vastarannankiiskistä olisi lähinnä Juicea, kirjailija Linda Huhtinen? – "Hän on vähän samankaltainen"
 12. Kolumni: Metsästystä ja luonnonsuojelua – "Eläinkolarien määrä kulkee käsi kädessä eläinkannan kanssa"
 13. Lukijalta: Vaitinaron lisäkaista kaikille – "Joukkoliikennekaistojen yhteydessä on jo havaittu, että ne ovat ruuhkien aikana lähes tyhjiä"
 14. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 15. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 2. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 3. Ratikalle uusi haaste – Nyt ajetaan 84 tonnin ratikalla edestakaisin Hermiankatua, kyydissä hiekkasäkkejä
 4. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 5. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 6. Oliko siitä mitään hyötyä? Tuleeko siitä melua, pölyä ja päästöjä? – Rantatunnelin vaikutuksista kattava kysely
 7. Tampereen kulttuuripääkaupunkihaulle uusi pomo – "Siirrymme nyt kriittiseen vaiheeseen"
 8. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 9. Myös naisepäilty vangittu Haapalinnan taposta - IS: Vangittuina ovat 35-vuotias äiti ja 16-vuotias poika, joilla on myös yhteistä rikoshistoriaa
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 12. 16-vuotias nuori mies vangittu Haapalinnan tapahtumista
 13. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 14. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä
 15. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.