Feministit, kommunistit ja Eläinoikeuspuolue vaalikimppaan Pirkanmaalla – Teknisen vaaliliiton tavoitteena vähintään yksi kansanedustaja

Muun muassa tämä nelikko lähtee tekemään yhteistyötä. Vasemmalta oikealle SKP:n Petra Packalén, Feministisen puolueen Annika Pajuluoma, Eläinoikeuspuolueen Tiina Ollila sekä Feministisen puolueen Tero Hannula. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Eläinoikeuspuolue, Feministinen puolue ja Suomen kommunistinen puolue lähtevät tavoittelemaan kansanedustajan paikkoja teknisen vaaliliiton kautta Pirkanmaan vaalipiirissä. Kolmen puolueen vaaliliitto pyrkii täyteen, 19 ehdokkaan listaan.

– Tällä keinoin tavoitteenamme on yksi kansanedustaja – vähintään, linjaa Feministisen puolueen Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Annamaija Saarela

Eläinoikeuspuolueen päämääränä on uudistaa nykyinen lihanormiin perustuva yhteiskuntamalli, joka sallii eläinten käytön ihmisen tuotantovälineinä, ravintona, viihdykkeinä ja asusteina.

– Suomessa eläinteollisuudessa tapetaan vuosittain kymmeniä miljoonia tuntevia itseisarvoisia olentoja. Se on myös ympäristön kannalta katastrofaalista. Eläinteollisuus on tällä hetkellä suurin moraalinen vääryys yhteiskunnassa, ja se velvoittaa muutoksiin ruuantuotannossa. Eläintuotannosta on luovuttava tuottajien kanssa yhdessä kompromissien kautta ja siirryttävä kohti suoraan ihmisille kelpaavan kasvisravinnon tuotantoa, nokialainen ehdokas Jaakko Perttunen sanoo.

Muita puolueen ajamia asioita ovat ympäristöpoliittiset teemat, kuten ympäristölle haitallisten elinkeinotukien alasajo ja lentovero sekä ihmisarvokysymykset, kuten perustulo ja vapaa liikkuvuus.

Feministisen puolueen kärkiteemoina ovat ilmastonmuutos, työelämän murros ja sosiaaliturvan uudistaminen, joihin esitettävillä toimenpiteillä tavoitellaan tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämistä politiikan kaikilla osa-alueilla. Puolueen eduskuntavaaliohjelma julkaistaan alkuvuodesta.

– Politiikassa päätöksenteon lähtökohtana tulee olla ihmisten hyvinvointi. Nykyisen kilpailuun perustuvan talouspolitiikan tilalle tulee luoda hyvinvointitalouden malli, jossa julkisia investointeja ohjataan hoivaan, hyvinvointiin ja sosiaaliseen infrastruktuuriin eli yhteiskuntaa uudistaville ja runsaasti työllistäville aloille, Annamaija Saarela sanoo.

Suomen kommunistinen puolue tekee puolestaan vaalikampanjaa laajasti eri aihepiireillä, joista kärkeen nousevat perusturvan eri muotojen tuntuva korottaminen, peruspalvelujen pitäminen julkisina ja lähellä, työehtojen parantaminen ja työpäivän lyhentäminen, ilmastonmuutoksen hillitseminen koko yhteiskuntaa koskettavalla talousjärjestelmän muutoksella sekä sotilaallinen liittoutumattomuus ja hävittäjähankinnan peruuttaminen kokonaisuudessaan.

Pirkanmaalla SKP:n ehdokkaaksi asetettu tamperelainen Petra Packalén pitää lähes kolmenkymmenen vuoden aikana tehtyä politiikkaa "törkeänä hyvinvoinnin romuttamisena".

– Suomesta luotiin hyvinvointiyhteiskunta kovalla työllä ja konkreettisilla uudistuksilla. Paremmat työehdot ja työturvallisuus, maailman huippua oleva ja kaikille kuuluva peruskoulu, jokaisen saavutettavissa oleva terveydenhoito ja pienet tulo- ja varallisuuserot ovat vain joitain esimerkkejä hyvinvointimme kulmakivistä. Leikkauspolitiikka on Sipilän aikana vain kiihtynyt.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut