"Ei se oo juoksuttamista jos toinen saa palkan siitä" – Näin huumekauppa kävi tamperelaisyökerhossa Tammerfestin aikana

Pekka Ruissalo

Tampereella uudenvuodenaattona alkaneen suuren huumeoikeudenkäynnin esitutkintamateriaalissa selvitetään muun muassa se, miten kokaiinikauppaa tehtiin täysin avoimesti Tampereen keskustassa sijaitsevassa suosikkiyökerhossa.

Heinäkuussa 2018 vietettiin Tammerfest-festivaalia, ja tapauksen pääsyytetty oli järkeillyt, että myös huumekauppa kävisi suositun kesätapahtuman aikana, kun kaupungissa liikkuu tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä. Vuonna 1984 syntynyt mies käskytti tehtävään tapauksen toisen pääsyytetyn, itseensä nähden alisteisessa asemassa olleen vuonna 1993 syntyneen miehen. Nuorempi mies oli vanhemmalle 56 000 euroa velkaa, jota tämän piti lyhentää huumekaupalla.

– Nukkuakin pitäis, mutta pitää myydä kokaiinia, vastasi vuonna 1993 syntynyt mies äidilleen tämän kysyessä eräänä heinäkuun yönä, milloin tämä aikoo palata asunnolleen Tampereen Hervantaan.

Myös äiti on yksi keskeisiä syytettyjä asiakokonaisuudessa, ja hänelle vaaditaan lähes neljän vuoden ehdotonta vankeustuomiota.

Festivaalin aikana kauppa kävi kuin häkä. Eräänä iltana vuonna 1984 syntynyt mies käskytti nuoremman yökerhoon nopealla aikataululla: tämä kertoi varanneensa itselleen ja kavereilleen koko yläkerran käyttöön, ja kokaiini saattaisi olosuhteissa vaihtaa omistajaa.

Vuonna 1993 syntyneen miehen näkemys myynnistä oli karu.

– Ei se vippitiloissa myyminen eroo millään tavalla siitä, että myydäänkö kokaiinia (tamperelaisyökerhon) etubaarissa, takabaarissa vai vippitiloissa.

Alisteinen asema kiinnitti myös muiden huomiota. Telekuuntelun perusteella vuonna 1984 syntyneen miehen avovaimo oli kyllästynyt nuoremman miehen jatkuvaan käskyttämiseen.

– Ei se oo juoksuttamista jos toinen saa palkan siitä, vuonna 1984 syntynyt mies kuittasi ärtyneenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.