Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikkia hulevesilaskuja ei ole vieläkään lähetetty – Muistutusten ja tarkistuspyyntöjen käsittely ruuhkautunut

Hulevesilaskuista yli 95 prosenttia on nyt laskutettu, tiedottaa Tampereen kaupunki. Laskuja lähtee kaiken kaikkiaan noin 17 300:lle tamperelaiskiinteistölle.

Kaikkia laskuja ei saatu liikkeelle marraskuun aikana, joten loput vuoden 2018 laskuista lähetetään vasta tammikuun puolella. Kaupungin mukaan viivästys johtui muun muassa puutteellisten osoitetietojen selvittelystä.

Kaupunki on saanut runsaasti laskuihin liittyviä muistutuksia ja tarkistuspyyntöjä. Tästä johtuen käsittely on ruuhkautunut ja muistutukset, huojennusanomukset ja tarkistuspyynnöt pyritään käsittelemään helmikuussa.

Hulevesilaskun tapaan myös muistutuksesta tehtävä päätös on valituskelpoinen. Jokainen hulevesilaskutusta koskeva muistutus ja anomus käsitellään ja muistutuksen tai anomuksen tekijälle lähetetään asiasta kirjallinen päätös.

Tampereen kaupunki laskuttaa vuodesta 2018 alkaen kaikkia asemakaava-alueen rakennettuja kiinteistöjä hulevesistä. Polson asemakaava-alue ja ranta-asemakaava-alueet eivät kuulu laskutuksen piiriin.

Hulevesimaksulla katetaan kaupungille hulevesien hallinnasta aiheutuvat kustannukset. Hulevesijärjestelmä käsittää hulevesiviemäreiden lisäksi avo-ojat, hulevesikaivot sekä erilaiset hulevesien hallintaratkaisut kuten painanteet, viivytysaltaat, kosteikot - ja suodatusratkaisut.