Käräjätuomarin tiukat terveiset NHL-kiekkoilija Jori Lehterälle: "Tampereelle ja vähän äkkiä!"

NHL-kiekkoilija Jori Lehterä haluaisi olla itse paikalla, kun hänen osuuttaan huumeoikeudenkäynnissä käsitellään hänen mahdollista osallisuuttaan suureen kokaiinijupakkaan. Tiistaina käsiteltiin Lehterän osuutta ja miehen paikka näytti tältä. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

NHL-kiekkoilija Jori Lehterän paikka oli kaunokirjallisesti ilmaistuna autio ja tyhjä, kun tiistaina aamuyhdeksältä jatkettiin Tampereella suuren huumeoikeudenkäynnin käsittelyä. Lehterää epäillään kahdeksan kokaiinigramman ostamisesta, ja syyttäjän vaatimus asiassa on viisi kuukautta vankeutta. Haastehakemus ei määrittele, olisiko tuomio ehdottomana vai ehdollisena. Mies on kiistänyt syytteen.

Lehterän rahakas sopimus Philadelphia Flyersin kanssa päättyy kesällä 2019. On epäilty, että huumeoikeudenkäynnin pitkittyminen palvelisi tilanteessa, jossa huumetuomio katkaisisi palkanmaksun. Hitaammassa tapauksessa Lehterän kuuleminen tapauksessa venahtaisi juurikin ensi kesään, kun pelikausi rapakon takana on ohi.

Lehterän vuosipalkka on miehen pelirooliin nähden hulppea – 5 miljoonaa dollaria kaudesta. Miehen pelaamisen taso on laskenut kahtena viime kautena sen verran, että Lehterällä on ollut vaikeuksia mahtua joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon. Philadelphia ei ole kuitenkaan ostanut pelaajan sopimusta ulos.

AsianajajaAri Niemisen mukaan kyse on siitä, ettei aikatauluja ole saatu aseteltua yksiin. Niemisen mukaan Lehterällä olisi kova halu tulla henkilökohtaisesti oikeuteen.

Teknisesti ottaen asioita on mutkistanut suomalainen haastehakemus, joka ei ole virka-avun hitaudesta johtuen vielä tavoittanut Lehterää niin että hän olisi saanut hakemuksen allekirjoitettua.

– Jori haluaisi kovasti tulla paikalle, mutta aikataulut eivät ole tammikuun osalta osuneet, Nieminen perusteli ilme peruslukemilla.

Käräjäoikeuden tuomari Petteri Kosonen ei selityksille erityisesti lämmennyt.

– Voitte lähettää asiakkaallenne terveisiä, että jos hänellä kerran on mielenkiintoa selvittää tämä asia, niin Tampereelle ja vähän äkkiä, käräjätuomari totesi painokkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 14. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.