Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hervantaan vievä pyörätie saa valtiolta tukea – Baanan suunnittelu on jo aloitettu

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Väylä ovat yhdessä myöntäneet 15 kunnalle avustusta vuoden 2018 kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta. Avustuksen saajien joukossa on Tampereelta Hervannan Baana.

Tampereen kaupunki on jo käynnistänyt Hervannan Baanan ideoimisen. Kaupunki on tilannut ideasuunnittelun Strafica Oy:ltä. Suunnittelu koskee väliä VT9 itäinen ohikulkutie–Iidesranta.

Traficomin ja Väylän antamilla avustuksilla tuetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamista kaupunkien ja kuntien katuverkolla.

Tämänkertaisessa haussa tukea oli jaossa yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.

– Hakemusten perusteella on nähtävissä, että hankkeissa pyritään tarjoamaan käyttäjille erittäin laadukasta kävelyn ja pyöräilyn infrastruktuuria. Valituissa hankkeissa korostuvat muun muassa pyöräilyn laatukäytävät eli niin sanotut baanat, joiden kehittäminen on eri puolilla Suomea ajankohtaista, kertoo Traficomin kestävän liikkumisen asiantuntija Tytti Viinikainen