Atanas Aleksovskille tuomio Muotialan tonttikaupasta

Atanas Aleksovski (sd.) Pekka Ruissalo

Marjo Rämö

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Atanas Aleksovskin (sd.) seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä Muotialan tonttikauppaan liittyen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Ratkaisuun voi hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen tai ennakkopäätösvalituksella korkeimmalta oikeudelta.

Aleksovski on jo kommentoinut Ylelle, ettei hän ole tyytymässä käräjäoikeuden tuomioon.

Kaupunginvaltuutettu Aleksovski toimii Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana. Hän vetäytyi oikeudenkäynnin ajaksi Tampereen kaupunginhallituksesta ja konsernijaostosta.

Oikeudenkäynnissä oli kyse Muotialan tonttikaupasta, jossa Kotilinnasäätiö myi Tampereen kaupungilta vuokraamansa tontin vuokraoikeuden eteenpäin. Tontti oli Kotilinnasäätiön tarpeisiin sopimaton.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan Aleksovskin teosta on aiheutunut asianomistajalle hyvin suuri vahingonvaara ja myös lopulta hyvin suuri vahinko. Teko ei ole sakoilla sovitettavissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut