Miksi uuden Iron Skyn valmistuminen kesti niin pitkään? – Näin vastaavat tuottaja ja ohjaaja, katso video

Uusimman Iron Sky-elokuvan valmistumiseen meni viisi vuotta. Ohjaaja Timo Vuorensola on tyytyväinen lopputulokseen. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tämän elokuvan piti valmistua jo huomattavasti aiemmin. Ei kuitenkaan valmistunut. Kuvaukset olivat jo käytännössä valmiit, kun ensimmäinen haaste iski.

Kyseessä on kauan odotettu Iron Sky: The Coming Race. Ensimmäisenä tekijät huomasivat, että efektibudjetti on loppu.

– Sittenhän siinä tapahtui kaikennäköistä. Lopulta yksi rahoittajakin lähti pois, ja talousvaikeudet pahenivat tietysti entisestään sitä myötä. Sitten olimme markkinaoikeudessakin, muistelee elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa

Viiden vuoden ja moninaisten vaiheiden jälkeen ollaan lopulta tilanteessa, jossa elokuva on valmis ja tulee ensi-iltaan. Suomen ja maailman ensi-ilta on keskiviikkona 16. tammikuuta.

– Leffa on valmis ja olemme nyt tyytyväisiä. Budjetti on 20 miljoonaa euroa, ja odotamme maailmanlaajuisesti miljoonayleisöä, Kaukomaa sanoo.

Elokuvan tamperelaislähtöinen isä ja ohjaaja Timo Vuorensola sanoo, että tuotannon ja brändin osalta tavoitteet ovat edelleen kaukana vaatimattomista.

– Kyllä me siitä lähdemme, että tästä tulisi valtava, kokonaisvaltainen tuoteperhe. On toisaalta elokuvia, mutta sitten myös oheistuotteita ja kaikkea vastaavaa, Vuorensola visioi.

Katso ohjaajan haastattelu oheiselta videolta.