Laajeneva Helsinki-Vantaan terminaali etsii vapaaehtoisia testaajia – luvassa yllätykselliset palkkiot!

Finavia etsii testimatkustajia koekäyttämään Helsinki-Vantaan lentoaseman uutta terminaalilaajennusta. Aukioksi kutsuttu uusi osa palvelee kaukoliikenteen matkustajia.

Tilojen ja uusien palvelujen testaajiksi halutaan 200 vapaaehtoista.

– Testipäivän osallistujille on luvassa harvinainen tilaisuus nähdä elämykselliset tilat ennen muita. Testaamme Aukion palvelujen ja matkustajapolkujen toimivuutta sekä erityisesti huippumodernia turvatarkastusta, Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Joni Sundelin kertoo.

Testaajiksi haetaan monenlaisia matkustajia: usein matkustavia, ensikertalaisia, lapsiperheitä, liikuntarajoitteisia jne. Testipäivä järjestetään 6. helmikuuta, ja siihen voi ilmoittautua Finavian Facebook-sivujen kautta.

Aukio edustaa suomalaista innovatiivista arkkitehtuuria ja on samalla yksi Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen näyttävimmistä uudisosista. Se on kaukolentoja palvelevan alueen sydän, jonka kautta matkustajat siirtyvät lennoilleen ja saapuessaan saavat ensikosketuksensa Suomeen.

Osallistujat pääsevät myös ajelulle lentokoneiden rullaus- ja pysäköintialueelle, jonne yleisöllä on yleensä rajoitettu pääsy. Päivän päätteeksi käydään lounaalla Ajisen Ramen -ravintolassa, jonka juuret ovat Kumamotossa Japanissa. Ravintola avataan virallisesti helmikuussa.

Viimeksi matkustajat pääsivät testaamaan kesällä 2017 avattua laajennuksen eteläsiipeä.

– Testipäivä oli valtavan suosittu. Saimme siitä hyviä kokemuksia, ja myös matkustajat olivat innostuneita, Sundelin sanoo.

Aukion ympärille sijoittuvat maailman huippua oleva vaihtomatkustajien turvatarkastus, lukuisat tasokkaat myymälät ja ravintolat sekä elämykselliset palvelut. Uutta matkustaja- ja matkatavaratilaa tulee yhteensä 25 000 neliömetriä.

Aukion jylhät, suomalaisella puulla verhoillut seinä- ja kattorakenteet tarjoavat myös näyttävät puitteet erilaisille tapahtumille. Kaukolentoalueen laajennuksen on kokonaisuudessaan suunnitellut arkkitehtitoimisto PES-Arkkitehdit.

Tarkemmat tiedot testipäivästä: https://www.lyyti.fi/reg/finaviatestipaiva2019 jota kautta voi myös ilmoittautua tapahtumaan.

Lue täältä, mitä kaikkea muuta lentoasemalla tapahtuu.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut