Tähti pannaan takaisin pulloon – Plevna juhlii tipattoman loppua avaamalla panimomyymälän

OLUT Panimoravintolaan avataan helmikuun alussa oma olutmyymälä.

Eräs kaikkien aikojen maineikkaimmista tamperelaisoluista palaa pulloon.

Koskipanimon nykyisin panema Tähti tulee pullossa vähittäismyyntiin Panimoravintola Plevnaan ja Oluthuone Panimomestarilta Tuomiokirkonkadulta.

Alunperin Pyynikin Panimon tekemä Tähti tuli kauppoihin 1930-luvulla. Pyynikin Panimon toiminnan päätyttyä vuonna 1992 Koskipanimo on tehty Tähteä hanamyyntiin vuodesta 2004.

– Tein ensimmäisen erän alkuperäistä reseptiä 1960-luvulla kehittäneen Pyynikin panimomestari Wolfgang Pauluksen valvonnassa, muistelee panimomestari Sam Viitaniemi

Olutpullot tulevat myyntiin 1. helmikuuta.

Tähti on väriltään oljenkeltainen tyypillinen lager-olut. Tähti oli myös ensimmäinen suomalainen vientiolut sillä, sitä Tähteä vietiin vuonna 1953 yhteensä 300 000 pullon erä Senegaliin.

Koskipanimon hana-Tähteä on ollut myynnissä 4,7-prosenttisena ja 5,2-prosenttisena versiona. Viitaniemen mukaan päätös pullo-oluen prosenteista vaati pitkän pohdinnan ja keskustelun muun panimon väen kanssa.

– Suomi on keskiolutmaa, joten pulloon laitetaan 4,7-prosenttinen Tähti.

Viitaniemen mukaan Koskipanimon tavoitteena ei ole Tähden saaminen ruokakauppojen hyllyyn. Sen sijaan Panimoravintola Plevnaan avataan oma olutmyymälä samana päivänä kuin Tähti tulee pullomyyntiin.

Myymälä tulee samaan tilaan, jossa on tällä hetkellä Plevnan pystybaari. Eri oluita on tulossa myyntiin kymmenkunta.

– Pullotamme oluita maksimissaan 300 litraa kerrallaan. Olut on kuin leipä eli parhaimmillaan tuoreena.

Tähden tulon myyntiin ja panimomyymälän avaamista juhlistetaan perjantaina 1. helmikuuta Tähti-oluen paluu -juhlassa Plevnan Verannalla 1. helmikuuta.

– Samalla juhlimme vuoden ankeimman kuukauden eli tipattoman tammikuun loppumista. Tapahtuma alkaa kello 21, jolloin pullo-Tähteä ei voi enää uuden alkoholilain vähittäismyyntiajan rajoitusten takia myydä, muistuttaa panimomestari Viitaniemi lain kiemuroista.

Panimoravintola Plevna täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut