Huumesyytetyt syvällä jääkiekkopiireissä – Useista rikoksista tuomittu ex-nyrkkeilijä veti vielä kesällä nyrkkeilytreenejä Tapparan B-junioreille

TAUSTA Suuren huumeoikeudenkäynnin pääsyytetty puolestaan poseeraa Ilveksen pukukopissa pelipaita päällään. Seurojen edustajat vastaavat nyt, miksi.

Suuressa huumausaineoikeudenkäynnissä on syytettynä henkilöitä, joilla on läheiset suhteet niin Ilvekseen kuin Tapparaankin. Pääsyytettynä (alempi kuva) on Jori Lehterän hyvä kaveri, vuonna 1984 syntynyt mies. Seurojen edustajien mukaan heidän lähtökohtansa on se, että pelaajat osaavat itse arvioida keiden kanssa aikaansa viettävät.

Pekka Ruissalo

NHL-kiekkoilija Jori Lehterän nimen kautta paljon julkisuutta saaneen huumejutun kaksi syytettyä ovat olleet tekemisissä tamperelaisten kiekkopiirien kanssa paljon muutenkin kuin NHL-kiekkoilijan kautta. Tämä selviää helposti sosiaalisesta mediasta.

Vuonna 1984 syntynyt tamperelaismies poseeraa yhteisöpalvelu Instagramissa julkaistussa kuvassa kaljatölkki kädessä Ilveksen pukukopissa. Kyseinen tamperelaismies on huumejutun pääsyytetty.

1970-luvulla syntynyt tamperelaismies on julkaissut viime kesänä kaksi kuvaa ja yhden videon, jossa hän on mukana valmentamassa Tapparan junioreille nyrkkeilyä. Hän on uudessa asiakokonaisuudessa pieni epäilty osallinen.

– Tehdään pojista miehiä, kuuluu miehen oma saate kuvan yhteydestä.

Tapparan juniorikiekon juniorivalmennuksen johtaja Kimmo Vähä-Ruohola kertoo kuulleensa miehen nimen aiemmin. Vähä-Ruoholan mukaan mies on yksi täkäläisistä kamppailulajien osaajista, joita seura on käyttänyt pidemmän aikaa kesäharjoittelussa oheisharjoitusten vetäjinä.

– Siellä on nyrkkeilytaustaisia tyyppejä sekä painikoutseja, noin esimerkiksi, monipuolisella lajikirjolla ja lajitaustoilla. Nämä lajit ovat erittäin hyvää kesäharjoittelua kiekkoilijoille. Omille joukkuevalmentajillemme teemme aina rikosrekisteri- ja taustatsekkaukset, hän kuvailee.

Ilveksen joukkueenjohtaja Markus Korhonen kuulee toisen tamperelaismiehen, vuonna 1984 syntyneen suuren huumausaineoikeudenkäynnin pääsyytetyn vierailusta pukukopissa ensimmäistä kertaa toimittajalta.

– Kopit ovat käytössä esimerkiksi höntsäturnauksissa. En ole itse nähnyt kuvaa, mutta olettaisin kuvauksesi perusteella että jostain tällaisesta yhteydestä siinä on kyse, Korhonen sanoo.

Miten organisaatioissa seurataan sitä, mihin ja keiden kanssa pelaajat aikaansa viettävät?

– Oletamme, että pelaajat ovat aikuisia ihmisiä.

Molemmilla huumausrikosoikeudenkäyntiin kytkeytyvillä miehillä löytyy rikoshistoria muun muassa juuri huumausaineiden maailmasta. Nyt käräjäoikeudella on ollut miehille jälleen asiaa: nuoremmalle miehelle vaaditaan 10 vuoden vankeustuomiota jupakassa, johon on liitetty myös miehen hyvä kaveri, monivuotinen NHL-kiekkoilija Jori Lehterä

Vanhemmalle miehistä vaaditaan asiakokonaisuudessa sakkorangaistusta. Hänen epäillään ostaneen 10 grammaa kannabista. Aiemmassa elämässään mies ei ole aina päässyt vain sakoilla: aikanaan kansallisesti hyvin menestynyt nyrkkeilijä tuomittiin vuonna 2009 kahdeksi vuodeksi vankeuteen osallisuudesta kilon kokaiinierän tuontiin Tampereelle.

Henkilöt

Vuonna 1984 syntyneelle tamperelaismiehelle vaaditaan 10 vuoden vankeusrangaistusta huumausainerikoksista.

Jääkiekkoilija Jori Lehterän hyvä kaveri poseeraa Instagram-kuvassa Ilveksen pukukopissa seuran pelipaita päällä ja oluttölkki kädessä.

1970-luvulla syntyneelle tamperelaismiehelle vaaditaan samassa oikeudenkäynnissä sakkorangaistusta kannabiksen ostamisesta. Miehen rikoshistoria on pitkä.

Mies on vetänyt kesällä 2018 nyrkkeilyharjoituksia Tapparan B-junioreille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.