Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keskustorin Vanhaan kirkkoon suunnitteilla isoja muutoksia – Katso kuvat, miltä uudet penkit ja kirkkokahvila voisivat näyttää

KESKUSTA Ydinkeskustan kirkolle etsitään monipuolisempaa käyttöä.

Keskustorin Vanhan kirkon penkeistä ollaan luopumassa. Penkit on tarkoitus korvata irtokalusteilla, jotka on mahdollista kytkeä joko yhteen tai sijoitella eri tavalla.

– Ne voisi asemoida esimerkiksi kupolin alle ympyrän muotoon vaikkapa silloin, kun kirkossa soitetaan akustista musiikkia. Se loisi mukavan tunnelman, seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo kertoo.

Vanhojen penkkien kohtalosta ei tarvitse olla huolissaan.

– Ne säilytetään. Jos irtokalusteet osoittautuvat epäkäytännöllisiksi, penkit palautetaan kirkkoon.

Vanhan Kirkon nykyiset penkit eivät ole alkuperäisiä. Ne ovat peräisin 1950–1960-luvuilta.

Penkit liittyvät isompaan kokonaisuuteen, jossa Vanhalle kirkolle etsitään monipuolisempaa käyttöä.

– Meillä on aivan Tampereen keskipisteessä rakennus, jonka ovet ovat enemmän lukossa kuin auki, Päätalo tiivistää.

Seurakuntayhtymän tavoitteena on löytää Vanhalle kirkolle lisää sellaista käyttöä, joka vahvistaa yhteisöllisyyttä ja mahdollistaa seurakuntalaisten kohtaamisen.

Uusien tuolien lisäksi Vanhaan kirkkoon suunnitellaan esteetöntä vessaa ja kirkkokahviota.

– Keksimme kahviolle uuden termin, sillä se ei ole kahvila. Kirkkokahvio on paikka, jossa käsin voidaan järjestää kahvitteluhetki esimerkiksi tilaisuuden jälkeen, Päätalo kertoo.

Kirkkokahvio sijoittuisi pääoven lähelle parven alle. Kirkkokahvion yhteyteen on mahdollista tehdä myös info- ja vahtimestarin piste.

Vanhan kirkon muutostyöt ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Koska kohde on ainutlaatuinen, suunnittelua tehdään yhteistyössä Museoviraston kanssa. Museovirasto on jo näyttänyt hankkeelle alustavasti vihreää valoa.

– Suunnittelu on kuitenkin tehtävä tarkkaan, ja arvioisin, että siihen menee aikaa puolesta vuodesta vuoteen. Jos kaikki sujuu hyvin, työt voitaisiin aloittaa ensi vuonna. Valmistuminen voisi siten ajoittua vuosille 2020 tai 2021.

Muutostöiden hinta-arvio on vielä karkea. Tällä hetkellä kustannusarvio on noin 250 000 euroa.