Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Tampereelle ehdotetaan 30 km/h aluenopeusrajoitusta – Halutaan voimaan jo tänä vuonna

Kissanmaan ja Pappilan väliselle alueelle on laadittu ehdotus aluenopeusrajoituksesta 30 km/h.

Tähän alueeseen kuuluu useita kaupunginosia: Hakametsä, Huikas, Kauppi, Kissanmaa, Niihama, Pappila, Ristinarkku, Ruotula, Takahuhti ja Uusikylä.

Asukkaat, alueen toimijat ja siellä liikkuvat voivat antaa palautetta ehdotuksesta vastaamalla kyselyyn, joka on avoinna 25.1.–11.2. Tavoitteena on saada uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h voimaan tänä vuonna.

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenneturvallisuus Kyselyssä on mukana kartta nopeusrajoitusehdotuksista alueella.

Alustavassa suunnitelmassa uusi aluenopeusrajoitus on pääosin 30 km/h. Nopeusrajoitus säilyy ennallaan Teiskontiellä (50–70 km/h), Sammon valtatiellä (50 km/h) ja Ristinarkuntiellä (50 km/h). Lisäksi Ali-Huikkaantiellä säilyy nopeusrajoituksena 40 km/h. Alueella tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Toimet voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuu turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta melua.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.

Tampereen asuinalueiden aluenopeusrajoitukset muutetaan 2017–2021 asuinalueille laadittujen tarkempien suunnitelmien perusteella. Muutamalla alueella uusi aluenopeusrajoitus on jo tullut voimaan.

Työpaja pidetään torstaina 21. helmikuuta kello 17–19 Takahuhdin koululla, A-talon auditoriossa, Hanhenmäenkatu 2:ssa.