Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keskustan pysäköintimaksuja korotetaan – Myös sunnuntaipysäköinnistä maksullista

Tampereen yhdyskuntalautakunta on päättänyt korottaa kadunvarsipysäköintimaksuja Tampereen keskustan kakkos- ja kolmosvyöhykkeellä. Lisäksi ykkövyöhykettä laajennetaan ja siellä otetaan käyttöön maksullinen pysäköinti sunnuntaisin klo 12–18. Muutokset tulevat voimaan 1. toukokuuta alkaen.

Tampereella on maksullisia yleisiä pysäköintipaikkoja keskustassa ja Hervannassa. Keskustassa kadunvarsipysäköinti on jaettu kolmeen maksuvyöhykkeeseen.

Lautakunta päätti laajentaa ykkösvyöhykkeen kattamaan lähes koko keskustan kehän sisäpuolisen alueen Nalkalaa lukuun ottamatta. Ykkösvyöhykettä rajaavat Hämeenpuisto, Satakunnankatu, Rautatienkatu, Vuolteenkatu, Ratinan rantatie, Laukonsilta ja Satamakatu.

Pysäköintimaksu on ykkösvyöhykkeellä nykyisin 3,20 euroa tunnissa ja maksimipysäköintiaika on 2 tuntia. Se on ydinkeskustan kalleinta aluetta. Uutena asiana ykkösvyöhykkeellä otetaan käyttöön maksullinen pysäköinti sunnuntaisin klo 12–18. Maksu on puolet arkipäivän maksusta eli 1,60 euroa tunnissa.

Kakkosvyöhykkeellä maksua korotetaan nykyisestä 1,60 eurosta 2,00 euroon tunnissa ja kolmosvyöhykkeellä 1,00 eurosta 1,20 euroon tunnissa. Kakkosvyöhykkeeseen kuuluu muun muassa Finlaysonin, Tampellan, Tammelan, Ratinan ja Nalkalan alueita. Kolmosvyöhykkeeseen kuuluu Kaakinmaa ja osa Amuria.

Asukas- ja yrityslupien hintoja korotetaan siten, että muutokset tulevat voimaan 1. maaliskuuta. Lisäksi käyttöön tulee uusi laajempi yrityspysäköintilupa. Lautakunta hyväksyi myös toivomusponsia, jotka koskivat asukaspysäköinnin kehittämistä.

Asukaspysäköintiluvan kuukausimaksun nousee nykyisestä 17,98 eurosta 20 euroon. Luvan vuosimaksu nousi 186 eurosta 210 euroon. Yrityspysäköintiluvan vuosimaksu nousee 434 eurosta 490 euroon. Lupien hinnat nousevat edelleen vuonna 2021.

Maksujen korotusten taustalla ovat kaupunginvaltuuston hyväksymä talouden tasapainottamisohjelma vuosille 2019 sekä kaupungin pysäköintipolitiikka.

Pysäköintipolitiikalla pyritään muun muassa lisäämään maanalaista pysäköintiä sekä ohjaamaan kadunvarsipysäköintiä lyhytaikaiseen asiointiin.