Kiista tukkitiestä: Tästä ilmakuvasta näkee, missä rakennelma ja huoltotie kulkivat

Marjo Rämö

Tampereen kaupungin päätöksenteossa kiistellään parhaillaan Pispalassa aikoinaan sijainneen Punaisen tukkitien sijainnista. Tukkitie on ollut tarkoitus suojella, mutta suojeltavan alueenleveydestä on tulluterimielisyyttä. Pirkanmaan maakuntamuseon mukaan tukkitiestä pitäisi suojella koko uoma, jossa sijaitsivatsekä tukkitien rakennelma että huoltotie. Yhdyskuntalautakunnan mielestä tukkitiestä voidaan suojella vain se alue, jossa rakennelma sijaitsi.Lautakunnan päätös ei ollut yksimielinen.

Yhdyskuntalautakunnan tämänviikkoiseen kokoukseentilattiin rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattilalta selvitys siitä, missä tukkitien rakennelmaon aikoinaan sijainnut.

Huoltotienja rakennelman sijainti on helppo selvittää myös itse Tampereen kaupunginkarttapalvelusta laittamalla vanhailmakuvaja tonttikarttapäällekkäin. Tukkitie on selvästi näkyvissä vuoden 1946 ilmakuvassa, vaikka rakennelma olikin tuolloin jo purettu.

Yllä olevassa kuvassa näkyvät tontit, joiden päältä tukkitie kulki. Tontit on merkattuvioletilla värillä. Varsinainen rakennelma meni oikealla sijaitsevientonttien päältä. Reitti onmerkattu punaisella nuolella. Maassa on yhä näkyvissä tukkitien perustuksia, joista osa on merkattu punaisella pisteellä. Tukkitien huoltotie kulkee vasemmalla sijaitsevientonttien puolella. Reitti on osoitettu kuvassa vihreällä nuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.