Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päärata, Vaitinaro, siviilikriisinhallinnan osaamiskeskittymä... – Pirkanmaan liitto julkaisi tavoitteensa hallitusohjelmaan

Pirkanmaan liitto on julkaissut tavoitteensa tulevaan hallitusohjelmaan.

Pirkanmaalle tärkeitä teemoja tulevaan hallitusohjelmaa ajatellen ovat kilpailukykyiset yhteydet ja ilmastopolitiikan haasteisiin vastaaminen, koulutus ja kulttuuri, turvallisuus ja siviilikriisinhallinta, bio- ja kiertotalous sekä valmistavan teollisuuden uudistaminen.

Maakuntahallitus hyväksyi tavoitteet kokouksessaan maanantaina.

Raideliikenteestä mukana on päärata – sen kehittämiseen liittyvä suunnittelu tulee aloittaa heti. Pirkanmaan maakunnassa on valmius osallistua perustettavan Oy Suomen Rata Ab:n tytäryhtiön hankeyhtiö Suomi-radan pääomittamiseen.

Tieliikenteessä tavoite on, että heti Kyröskosken eritasoliittymän rakentamisesta päästään suoraan Hämeenkyrön ohitustien rakentamiseen vuosina 2019–2021. Valtatie 9:llä ensisijaisia investointeja ovat Suinulan ja Yliskylän ohituskaistat ja valtatie 12:lla Vaitinaron risteyksen tulevat ratkaisut.

Lisäksi hallitusohjelmatavoitteissa kiinnitetään huomiota Tampere-Pirkkalan lentoaseman monipuolisten toimintojen kehittämiseen.

Kasvavan maakunnan riittävä koulutustarjonta on varmistettava, linjaa Pirkanmaan liitto. Tampereen korkeakouluyhteisön uuden yliopiston ja ammattikorkeakoulun erityisrahoitustarpeet tulee ottaa huomioon. Ammatillisessa koulutuksessa panostetaan mm. siltasopimuksen mukaisiin toimiin.

Suomesta halutaan maailman turvallisin maa ja Pirkanmaa on sitä rakentamassa osaltaan. Pirkanmaasta tavoitellaan turvallisuuden ja siviilikriisinhallinnan osaamiskeskittymää.

Pirkanmaa voi olla myös kiertoviisas – monimuotoisten arvoverkostojen, avoimen yhteistyön ja rohkeiden liiketoimintamallien ykkösmaakunta. Bio- ja kiertotaloudessa tavoitteena on tarjota toimijoille palveluja ja tukea tutkimukseen, rahoitukseen, kokeiluihin ja alueelle sijoittumiseen. Tällöin vastataan globaalin kestävyyskriisin ratkaisuihin.

Valmistava teollisuus on Pirkanmaankin elinkeinorakenteen kivijalka. Siksi Suomessa on laadittava Teollisuus 4.0 -strategia. Teknologian hyödyntämisen lisäksi osaamisvaatimuksiin tulee vastata koulutusta kehittämällä.

Pirkanmaa on mukana läntisen Suomen maakuntien kanssa valmistelemassa kaikille maakunnille yhteisiä tavoitteita, jotka valmistuvat helmi-maaliskuussa 2019.