Päärata, Vaitinaro, siviilikriisinhallinnan osaamiskeskittymä... – Pirkanmaan liitto julkaisi tavoitteensa hallitusohjelmaan

Petteri Mäkinen

Pirkanmaan liitto on julkaissut tavoitteensa tulevaan hallitusohjelmaan.

Pirkanmaalle tärkeitä teemoja tulevaan hallitusohjelmaa ajatellen ovat kilpailukykyiset yhteydet ja ilmastopolitiikan haasteisiin vastaaminen, koulutus ja kulttuuri, turvallisuus ja siviilikriisinhallinta, bio- ja kiertotalous sekä valmistavan teollisuuden uudistaminen.

Maakuntahallitus hyväksyi tavoitteet kokouksessaan maanantaina.

Raideliikenteestä mukana on päärata – sen kehittämiseen liittyvä suunnittelu tulee aloittaa heti. Pirkanmaan maakunnassa on valmius osallistua perustettavan Oy Suomen Rata Ab:n tytäryhtiön hankeyhtiö Suomi-radan pääomittamiseen.

Tieliikenteessä tavoite on, että heti Kyröskosken eritasoliittymän rakentamisesta päästään suoraan Hämeenkyrön ohitustien rakentamiseen vuosina 2019–2021. Valtatie 9:llä ensisijaisia investointeja ovat Suinulan ja Yliskylän ohituskaistat ja valtatie 12:lla Vaitinaron risteyksen tulevat ratkaisut.

Lisäksi hallitusohjelmatavoitteissa kiinnitetään huomiota Tampere-Pirkkalan lentoaseman monipuolisten toimintojen kehittämiseen.

Kasvavan maakunnan riittävä koulutustarjonta on varmistettava, linjaa Pirkanmaan liitto. Tampereen korkeakouluyhteisön uuden yliopiston ja ammattikorkeakoulun erityisrahoitustarpeet tulee ottaa huomioon. Ammatillisessa koulutuksessa panostetaan mm. siltasopimuksen mukaisiin toimiin.

Suomesta halutaan maailman turvallisin maa ja Pirkanmaa on sitä rakentamassa osaltaan. Pirkanmaasta tavoitellaan turvallisuuden ja siviilikriisinhallinnan osaamiskeskittymää.

Pirkanmaa voi olla myös kiertoviisas – monimuotoisten arvoverkostojen, avoimen yhteistyön ja rohkeiden liiketoimintamallien ykkösmaakunta. Bio- ja kiertotaloudessa tavoitteena on tarjota toimijoille palveluja ja tukea tutkimukseen, rahoitukseen, kokeiluihin ja alueelle sijoittumiseen. Tällöin vastataan globaalin kestävyyskriisin ratkaisuihin.

Valmistava teollisuus on Pirkanmaankin elinkeinorakenteen kivijalka. Siksi Suomessa on laadittava Teollisuus 4.0 -strategia. Teknologian hyödyntämisen lisäksi osaamisvaatimuksiin tulee vastata koulutusta kehittämällä.

Pirkanmaa on mukana läntisen Suomen maakuntien kanssa valmistelemassa kaikille maakunnille yhteisiä tavoitteita, jotka valmistuvat helmi-maaliskuussa 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 2. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 3. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 4. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 5. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 6. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 7. Tampereen lasten ja nuorten sairaalan potilaat saivat sähkökäyttöiset leikkiautot – Kulkupeleillä on kilpailukykyinen huippunopeuskin
 8. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"
 9. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 10. Pohjois-Hervantaan rakennetaan uutta asumista
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 13. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 14. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 15. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.